Bizar: Patty Brard probeert criticus te paaien met doos vol cadeaus

Heel erg opmerkelijk: Patty Brard heeft een hele doos vol met panterspulletjes naar Victor Vlam gestuurd, haar grootste criticus. “Kennelijk is haar strategie om mij in te pakken.”

Patty Brard en Victor Vlam © SBS 6

Mediacriticus Victor Vlam heeft twee jaar geleden een zomer meegedraaid bij Shownieuws en daar werd hem vooral één ding duidelijk: dat Patty Brard zich niet gedraagt zoals ze op camera overkomt. Hij heeft belastende informatie over de televisiediva en legde eerder al een link tussen haar en de misdragingen van Matthijs van Nieuwkerk.

Doos van Patty

Victor heeft zelf ook last gehad van Patty en kennelijk probeert ze nu om de harde kantjes van hun relatie af te vijlen. “Ik heb dus een doos met allerlei cadeautjes gekregen. Ik kreeg een tijdje geleden een mail. Ik had het totaal niet verwacht, maar daarin zei iemand die ik niet kende: ‘Patty heeft ons gevraagd om jou wat goodies toe te sturen, mag ik je adres?’”

Echt bizar, vertelt hij in de podcast De Communicado’s. “Toen dacht ik wel bij mezelf: wat opmerkelijk, Patty Brard wil mij ineens allemaal dingen toesturen. En inderdaad, een week ofzo later kreeg ik een doos thuisgestuurd.”

Pantercrocs

Wat heeft Victor dan allemaal gekregen? “Crocs met een panterprintje erop, die zijn dus kennelijk te koop bij een drogist in Nederland. Ik heb ook een strandtas gekregen waar je zooi in kunt stoppen en ik heb dit gekregen, een topje en een rokje met wederom een panterprintje erop.”

Een topje en een rokje? Wat moet Victor in vrédesnaam met een rokje? Waren de jockstraps op? Ongelooflijk, vindt hij het. “Ik zat me ook heel sterk af te vragen waarom ik een rok toegestuurd krijgt met een panterprintje. Ik vind het best wel bizar waarom ik dit allemaal toegestuurd krijg.”

Stroeve relatie

Achter de schermen was de relatie tussen Patty en Victor namelijk héél slecht. “Kijk, mijn relatie met Patty is per definitie altijd heel erg, laten we zeggen, stroef geweest, en dat is denk ik een heel eufemistische manier om het uit te drukken, dus ik was er best wel verbaasd over dat ik dit krijg.”

Dit is niet gewoon hopen op gratis publiciteit, denkt hij. “Ik denk dat er ook wel wat anders achter zit. Patty weet al bijna vijftig jaar te overleven in de entertainmentindustrie. Dat is op zich natuurlijk best een prestatie, hè? Er zijn weinig mensen die het zo lang volhouden. De reden waarom zij dat doet en dat kan, is omdat ze ergens ook pragmatisch is.”

Manipuleren

Het opsturen van die panterdoos naar haar grootste criticus is een vorm van pragmatisme, denkt Victor. “Patty heeft eerst alles geprobeerd om mij te manipuleren. Toen die strategie niet werkte, is ze overgestapt op de tweede strategie van: we gaan hem maar negeren, we gaan doen alsof hij niet bestaat. Nou, die strategie is ook niet gelukt.”

“Want af en toe kwam er in deze podcast kritiek op haar voorbij en kritiek wil zij zoveel mogelijk voorkomen. Dus nu is de nieuwe strategie om mij te proberen in te pakken kennelijk. Dat is maar hoe ik het interpreteer. Vandaar dat ik nu ineens allerlei goodies uit de Patty Brard-collectie krijgt toegestuurd.”

Gekke poging

Victor laat zich echter niet de mond snoeren met wat pantercrocs. “Daar is meer voor nodig, heel veel meer voor nodig. Dit is bij lange na niet genoeg”, zegt hij grappend.

“Om heel eerlijk te zijn: we gaan hier natuurlijk niet mensen bekritiseren omdat we ze wel of niet persoonlijk mogen, we proberen hier eerlijk te zijn naar ons publiek en dat betekent dat we zeggen wat we vinden, los van of we bevriend zijn met mensen. (…) Ik vond het in elk geval een opmerkelijke poging van Patty Brard.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De criticus van Patty Brard zit niet te wachten op die panterprullaria. Logisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen