Georgina Verbaan weer op tv, hoest niet: ‘Renze was geïrriteerd’

Georgina Verbaan is vlak na haar geruchtmakende hoestbui wéér verschenen op televisie, ditmaal in Beste Kijkers. “Ik vond dat Renze Klamer wel een beetje geïrriteerd reageerde.”

Georgina Verbaan en Beau van Erven Dorens © RTL

Het was vorige week een opvallend moment in de talkshow van Renze Klamer: de aanhoudende hoestbui van Georgina Verbaan. Een hoestende vrouw komt wel vaker voor in het dagelijks leven, maar op televisie is het iets uitzonderlijker. De gastheer was helemaal van zijn á propos en duidelijk ietwat geïrriteerd dat het hoesten zo lang doorging.

Strepsils

Ondanks die hoestbui mag Georgina wel gewoon op televisie blijven verschijnen. Ze zat gisterenavond in het programma Beste Kijkers met presentator Beau van Erven Dorens. “Jongens, hartelijk welkom!”, zegt hij. Dan wendt hij zich tot de actrice: “En, alles oké?”

Georgina: “Ja…”

Beau: “Ik heb hier een beetje Strepsils en thee, als je het nodig hebt.”

Soort patiënt

Georgina krijgt een keelpastille toegegooid. “Ja, dat is wel fijn, ja. Doe maar voor de zekerheid.”

Beau: “Je bent als een soort patiënt afgevoerd. Als het over politiek gaat, dan begin je te hoesten.”

Georgina: “Nou, blijkbaar. Nee, ja, afschuwelijk, zo’n kriebel. Je denkt eerst: één keer hoesten en dan is-ie wel weg. Ik deed het netjes zo in m’n elleboog, maar hier zat mijn microfoon en toen hoorde ik heel hard: buuugh. En toen dacht ik: nee, hoesten moet ik niet doen.”

‘Ik stik!’

En toen? Georgina vertelt: “Toen probeerde ik het in te houden, maar ik had eigenlijk gewoon nog één keer moeten hoesten. Maar toen zat ie zo: rrwrrr-rwrrr. Nou ja, de tranen sprongen in m’n ogen, ik dacht: ik stik.”

Beau cynisch: “Maar Renze loste dat heel charmant op.”

Luuk Ikink: “Nou, ik vond hem ook wel een beetje geïrriteerd. Hij zei één keer: ‘Gaat het?’, en daarna: ‘Ga anders even weg!’”

Georgina: “Ja, ik had bijna een quarantainehokje gekregen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Georgina Verbaan elke week bij Renze Klamer moet zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen