Tina Nijkamp verwijdert uithaal aan Manuel Venderbos: ‘Spijt me’

Tina Nijkamp, de kijkcijferautoriteit van ons land, heeft een uithaal naar Manuel Venderbos verwijderd van haar analysekanaal. “Het is niet mijn bedoeling om te framen”, zegt ze.

Manuel Venderbos en Tina Nijkamp © SBS, RTL

Het programma Shownieuws besteedt de afgelopen week veel aandacht aan een goededoelenactie om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Het betreft de Alpe d’HuZes, het jaarlijks fiets- en loopevenement voor KWF Kankerbestrijding. Ook de presentatoren en deskundigen van de showrubriek leveren hun bijdrage daaraan.

Mooie gedachte

Leontien van Moorsel merkte afgelopen weekend op dat Manuel behoorlijk onvoorbereid is. “Manuel heeft zijn fiets alleen in de auto gelegd vandaag en uit de auto gehaald en hem hier afgeleverd en je gaat daar weer voor de eerste keer fietsen?”

Daarop zegt Manuel: “Dat klopt eigenlijk wel een beetje, ja. Maar zal ik er een mooie gedachte aan koppelen? Voor kanker kan je ook niet van tevoren trainen, dus je hebt het opeens en dan moet je gewoon die berg op fietsen. Ik ga die berg op fietsen, ongetraind.”

Wat zegt Tina?

Manuel vindt het belangrijk dat de kijkers doneren voor dit goede doel. “Ik zou je willen vragen: doneer gewoon via sbs6.nl/doneer. Dan doe jij wat jij moet doen, dan proberen wij die berg op te fietsen.”

Tina Nijkamp, kijkcijferautoriteit en voormalig zenderbaas van SBS 6, zat voor de buis en schrok van de opmerking van Manuel. Ze schreef op haar analysekanaal: “Manuel vergelijkt in Shownieuws het niet hebben getraind voor fietsen op Alpe d’Huez met krijgen van kanker. ‘Kun je ook niet voor trainen, dat heb je ook opeens.'”

Ontzettend pijnlijk

Het is geen fraaie vergelijking, vindt Tina. “Sorry hoor, snap dat het niet zo bedoeld is, maar poeh. Dit vind ik toch wel heel ongepast en ontzettend pijnlijk.”

Manuel heeft haar daarop direct een berichtje gestuurd, schrijft ze. “Heb reactie van Manuel. Hij was heel erg geraakt door het item. En heeft juist ook veel goede reacties gehad. Het is niet mijn bedoeling te ‘framen’, vandaar dat ik zijn reactie post.”

‘Hard binnen’

Tina neemt haar kritiek terug. “De uitspraak kwam bij mij te hard binnen, misschien ook omdat ik zelf heel erg geraakt was door het item, maar heb de post verwijderd. Nogmaals, wilde niet ‘framen’. En iedereen heeft zijn of haar eigen manier van woorden uitkiezen om met situaties om te gaan.”

“Dus sorry Manuel, mocht mijn post bij jou weer te hard zijn binnengekomen. Heel veel sterkte en succes bij het beklimmen van de Alpe d’HuZes.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de uitspraak van Manuel Venderbos ongelukkig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen