André Hazes jr. onthult waarom hij Rox zo bashte na Beste Zangers

André Hazes jr. heeft zijn zus Roxeanne Hazes kéihard laten vallen na haar openhartige optreden in Beste Zangers. Het was als een mes in haar rug. Waarom deed hij destijds zo vals?

André Hazes jr. en Roxeanne Hazes © RTL, NPO

Het is twee jaar geleden, in de warme augustusmaand, als Roxeanne Hazes op haar praatstoel zit in Beste Zangers. De zangeres vertelt in de uitzending openhartig over haar turbulente jeugd en maakt daarmee veel indruk op de kijker. Het geeft aan hoe kinderen kunnen lijden onder het succes van hun ouders: ze werd vaak ondergebracht bij gastgezinnen.

Rijke fantasie

Soms voelde dat heel onveilig, legt Rox uit in de show. “Ik ben wel eens bij een gezin geweest die naaktlopers waren. Dat wist ik niet en vervolgens zit ik ineens naakt met een vader op de bank en is dat allemaal normaal. Dan moet ik daar als kind maar een soort van op aanpassen. Er was geen ruimte om mijn ouders te missen.”

Het kwam Rachel op veel kritiek te staan, maar zij sloeg kéihard terug en noemde Rox een leugenaar met rijke fantasie. En André? Die had destijds een mediapauze, maar besloot die te onderbreken voor een keiharde aanval op zijn zus. Hij las de uitspraken van Rox met ‘plaatsvervangende schaamte’ en riep dat Rox alles doet om Rachel ‘klein te krijgen’.

Wat zegt André nu?

Wat zegt André twee jaar later, nu hij ook in de clinch ligt met Rachel? “Nou, waar ik op reageerde was één stukje, waarin zij zei dat we bij nudisten werden gebracht. Dat kon ik me niet herinneren, maar we werden regelmatig uit elkaar gehaald en naar verschillende logeeradressen gebracht”, zegt hij in gesprek met Vrouw.

Hij vervolgt: “Daar ben ik de fout in gegaan; ik had het met haar moeten bespreken voordat ik reageerde. Vooral omdat ik in die tijd geen problemen had met Rox.”

Verstandhouding

Hoe gaat André nu om met zijn zus? “Goed! Ik was gisteren nog bij haar. Het is heel leuk, we spreken elkaar vaak. Het is gelukkig weer helemaal goed gekomen tussen ons. We hebben wel rustig aan gedaan en nog steeds.”

En hoe is het contact met mama Rachel? “Dat is er niet. Weet je wat het is, ik wil positiviteit in mijn leven. Iedereen die daarin mee kan, graag. Je bent van harte welkom en we maken er iets moois van. Maar als je dat niet kan, moet je echt afscheid nemen, wie je ook bent.”

Eén leven

André vindt het niet plaatsvervangend pijnlijk dat Rachel nu alleen door het leven moet. “Ik heb genoeg shit gehad en ik laat me niet meer van mijn pad af brengen. Dat kan voor anderen misschien pijnlijk zijn, maar je hebt maar één leven.”

“Er is maar één persoon op aarde die ik gelukkig moet maken, dat is mijn zoon. En dat kan ik alleen als ik zelf gelukkig ben.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als u Roxeanne was, zou u André jr. dan ooit nog volledig kunnen vertrouwen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen