Peter Beense vindt Thomas van Groningen niet te dik voor Op1

Thomas van Groningen krijgt steun uit onverwachte hoek nu Victor Vlam heeft geroepen dat hij te dik is voor de presentatie van Op1. Peter Beense is het er namelijk zwaar mee oneens…

Peter Beense en Thomas van Groningen © Instagram, NPO

Viert fatshaming hoogtij? In korte tijd hebben twee mediaprominenten zich negatief uitgelaten over dikke BN’ers. Mediacriticus Victor Vlam vindt bijvoorbeeld dat Thomas van Groningen te dik is voor de presentatie van Op1, terwijl Hans Klok niets begrijpt van volkszangers die een dikke buik hebben. Eén daarvan is Peter Beense…

Niet de slankste

Wat vindt Peter van al die kritiek? “Ik vind het onzin dat er wordt gezegd dat mensen te dik zouden zijn om een bepaald vak te kunnen uitvoeren. Als Thomas goed is in zijn werk, kan hij gewoon presenteren. Ik ben ook niet de slankste zoals jullie weten, maar bij mij heeft het tot op heden niets uitgemaakt voor mijn werk als zanger”, zegt hij in Nieuwe Revu.

Peter is nog nooit door het podium heen gezakt. “Ik doe lekker mijn dingetje, heb voldoende optredens en je hoort mij niet klagen.”

Dunne lat

Die fatshamers kunnen Peter niet raken. “Weet je wat het is? Als je mager bent, roepen ze je na met ‘dunne lat’ en als je dik bent, ben je een ‘vette pad’. Wie wit, zwart, bruin of geel is, krijgt ook het nodige te horen. Als je overal een probleem van zou maken, heb je geen leven meer.”

“Het is mij weinig overkomen dat ik word uitgescholden. Ik ervaar het niet als een probleem. Thomas van Groningen moet het gewoon naast zich neerleggen, als hij zijn werk als presentator goed doet, moet hij gewoon op tv kunnen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen