Victor Abeln is zó bekend dat uit eten gaan lastig is: ‘Hoofd omlaag’

Victor Abeln, de barman uit First Dates, baalt er ontzettend van dat hij zo bekend is geworden. Hij kan naar eigen zeggen niet eens meer normaal uit eten. “Ik hou mijn hoofd omlaag.”

Victor Abeln © Annemieke van der Togt

Het is over en uit voor Victor Abeln: hij heeft besloten om te stoppen als barman in First Dates. Niet alleen omdat hij op wereldreis wil met zijn nieuwe vriendin, maar ook omdat hij ontzéttend baalt van de beroemdheid die zijn jarenlange tv-aanwezigheid met zich meebrengt. Werkelijk overal herkennen ze Victor en willen ze met hem op de foto, zegt hij.

Niet te doen

Op dit moment is het bijna niet meer te doen, legt Victor uit in de Weekend. “De aandacht lijkt meer te worden. Het is niet dat ik Jeroen Pauw ben of zo, dus denken ze al snel: hé, daar is die barman! Die kunnen we wel even aanschieten. Of ze denken dat ze me ergens van herkennen en realiseren zich later pas dat ze me niet persoonlijk kennen.”

Victor kiest toch zélf voor tv? “Het doel was nooit bekendheid, dat is de bijvangst. Vervolgens word je gevraagd voor Masterchef en De Gevaarlijkste Wegen. Super vet en hoe gaaf is dat! Dat doe ik niet omdat ik denk: dat is goed voor mijn imago. Ik zie dat als cadeautjes. Maar vervolgens word je daardoor wel nóg bekender.”

Schiermonnikoog

Het leven is niet meer normaal, legt Victor uit. “Ik ben nu op Schiermonnikoog en hier ben ik meermaals aangesproken voor een foto. Ik had dit niet verwacht. In Amsterdam vind ik het reuze meevallen. Met Koningsdag ben ik wel een aantal keer op de foto gegaan, of dan wordt er naar me geroepen.”

Provincialen zien hem echter als een soort tv-god. “Als ik in Zwolle ben, waar mijn vriendin vandaan komt, loop ik met mijn hoofd naar beneden in een restaurant. Maar op een gegeven moment gaat het dan toch rondzingen dat ik daar ben en dat vind ik heel ongemakkelijk.”

De druppel

Wat was voor Victor de druppel? “Ik merk dat ik in het openbaar heel erg aansta, dat ik continu denk: gaat iemand mij zo herkennen en moet ik er dan wat mee? Het is dus meer de lat die ik voor mezelf hoog leg, met het altijd vriendelijk willen reageren op mensen.”

“Het kost veel energie om altijd in het openbaar aan te staan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen