Ook Birgit Schuurman zat in show Ali B: ‘Wat is daar voorgevallen?’

Ook Birgit Schuurman heeft in de zedenzaak rond Ali B een verklaring afgegeven bij de politie, bevestigt haar manager. Wat speelt hier precies? “Het is een opvallende naam.”

Birgit Schuurman en Ali B © NPO

Het is niet duidelijk waar de verklaring van Birgit Schuurman in de misbruikzaak van Ali B over gaat, maar dat het zo is, heeft het AD boven water weten te krijgen. De rapper staat op 12 en 13 juni terecht voor twee gevallen van verkrachting en een van aanranding, maar Birgit behoort niet tot de slachtoffers in deze drie zaken. Waar gaat het dan wel over?

Ook in Ali’s show

Ellen ten Damme is wél een van de slachtoffers; zij zegt door Ali te zijn verkracht in 2014, toen ze meedeed aan zijn AvroTros-programma Ali B en de Muziekcaravaan. Opvallend is dat Birgit een maand daarvoor te gast was in hetzelfde programma. “Wat zij heeft verklaard, dat weten we niet”, aldus Evert Santegoeds aan de desk van Shownieuws.

De Privé-baas vervolgt: “Ze heeft in elk geval een verklaring afgelegd. Dat zal niet vóór Ali B geweest zijn, eerder tegen. Waar het over gaat, dat weet de krant verder ook niet, maar het is een opvallende nieuwe naam. Voor zover wij hebben kunnen nagaan is de enige link tussen Birgit en Ali B, haar deelname aan het programma De Muziekcaravaan in 2014.”

Opvallend gegeven

Evert vraagt zich af wat Birgit, de zus van Katja Schuurman, dan te vertellen heeft en of daar iets is voorgevallen. “Het is wel een opvallend gegeven dat Birgit daar dus bij geweest moet zijn of iets van meegekregen heeft, en dus een verklaring heeft afgelegd, maar het is totaal niet duidelijk waar het over gaat en of dat specifiek over deze zaak gaat.”

Wat vindt de advocaat van Ali ervan? Bram Moszkowicz: “Hij maakt zich vooral druk dat er is gelekt uit het dossier. Hele verklaringen liggen nu op straat. Hij houdt het nauwlettend in de gaten, zegt hij, en doet er verder het zwijgen toe.”

Weinig gelekt

Evert verbaast zich daarover. “Vind je eigenlijk niet hoe opvallend is hoe weinig er gelekt wordt uit die dossiers? Van al die zaken van al die bekende mensen ligt er eigenlijk niets op straat.”

Bram: “Dat is opzienbarend zelfs. Ik begrijp dat hij het vervelend vindt dat er gelekt wordt, maar ik vind het ongelooflijk knap eigenlijk van de procesdeelnemers dat er zo weinig gelekt wordt, juist omdat het BN’ers betreft en iedereen er wel een kijkje in wil nemen.”

Niet meer te zien

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp merkt dat AvroTros inmiddels afstand heeft genomen van Ali’s programma. “Ali B en de Muziekkaravaan staat inmiddels ook niet meer op NLziet. Ali B en de 40 wensen, het programma dat Ali B vlak ervoor maakte, opmerkelijk genoeg nog wel”, schrijft ze op haar analysekanaal.

“Wat is daar gebeurd? Wat zegt de begeleidende eindredacteur van de TROS van destijds over dit programma, hoe kijkt de producent hiernaar en de mediadirecteur indertijd Remco van Leen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u het gevoel dat Ali B achter de tralies hoort te zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen