Heleen van Royen parkeerde vaak in ingestorte garage: ‘In shock’

Het deels instorten van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein komt behoorlijk dichtbij voor Heleen van Royen. “Ik heb echt vaak in die garage gestaan.”

Heleen van Royen © NPO

De oprijhellingen van alle zes verdiepingen van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zijn ingestort. Er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen, maar er is natuurlijk wel ongelooflijk veel schade. En angst, want is dit in andere parkeergarages in Nederland ook een risico? Vandaag hervat het ziekenhuis alle operaties.

‘Hoe kan dit?!’

Heleen van Royen wilde het nieuws gisterenavond bespreken in de talkshow Sophie & Jeroen, omdat het voor haar behoorlijk dichtbij komt. “Ik zat echt in shock voor de televisie, want mijn dochter woont in Nieuwegein en ik heb echt vaak in die parkeergarage gestaan, want haar verloskundige heeft praktijk in dat ziekenhuis.”

De schrijfster en talkshowgast wil het nieuws echter niet te veel op zichzelf betrekken. “Los daarvan, dit is niet how can I make this about me, dit is echt van: hoe kunnen parkeergarages in Nederland gewoon instorten?”

Niet de eerste

Gastvrouw Sophie Hilbrand is minder geschrokken. “Het is niet de eerste toch?”

Heleen: “Nou ja… O, jij vindt het al gewoon?”

Sophie: “Nee, nee, nee, helemaal niet.”

Heleen: “Ik bedoel: er was geen aardbeving, geen natuurramp, hij stortte gewoon in. Dat is een heel ernstige situatie.”

‘Dit mag niet’

Sophie is benieuwd wat Heleen erover te zeggen heeft. “Maar jij hebt je er echt heel erg in verdiept toch, vandaag?”

Heleen: “Zeker. Ik ben erin gedoken. Kijk, ik ben geen bouwkundige, maar er is een emeritus hoogleraar Rob Nijsse en die heeft destijds in 2017, toen het in Eindhoven instortte, van: ‘Het schort aan bouwkundig toezicht in Nederland. Het gaat niet goed.’ Hij zegt nu in het AD: ‘Ik ben blij dat deze garage is ingestort, want nu gaat er eindelijk wat gebeuren.’”

“Dingen moeten niet instorten, doe normaal!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heleen van Royen was vaste gast in HLF8. Mist u die talkshow nog wel eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen