Wat speelt er nou tussen Ali B en Birgit Schuurman? ‘Akkefietje’

Wat speelt er nou toch precies tussen Ali B en Birgit Schuurman? Waarom heeft zij een verklaring afgelegd die is toegevoegd aan het dossier tegen hem? “Er was sprake van een akkefietje.”

Ali B en Birgit Schuurman © NPO

Het ziet er allemaal niet goed uit voor Ali B: hij moet over twee weken voor de rechter verschijnen en het zou zomaar kunnen dat hij wordt veroordeeld voor verkrachting. Ook Birgit Schuurman blijkt nu een verklaring over hem te hebben afgelegd en dat zorgt bij veel mensen voor verrassing, omdat haar naam in dit verband voor het eerst opduikt.

Akkefietje

Ellen ten Damme zegt dat ze tijdens de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan is verkracht door de rapper, en ook Birgit was een van de gasten in die show.

Wat heeft Birgit verklaard? AD-verslaggever Victor Schildkamp stelt in RTL Boulevard dat er sprake was van een conflict: “Er is op een gegeven moment een aanwijzing gekomen dat Birgit Schuurman – dat weet ik wel – ook aan akkefietje heeft gehad met Ali B, dus het kan zijn dat hij ook bij haar iets heeft geprobeerd.”

Zedenmelding

Birgit heeft een netelige situatie wellicht weten te voorkomen door heel assertief te handelen, legt Victor uit. “Het kan zijn dat zij al vrij snel zei: ‘Daar wil ik niks mee te maken hebben’, en dat Ali B dat heeft gerespecteerd en dat ze een heel leuke avond daarna hebben gehad.”

“Laat ik het zo zeggen: het is in het dossier neergezet onder het kopje ‘zedenmeldingen contra Ali B’. Dat pleit niet voor hem ogenschijnlijk, maar nogmaals: ik ken de inhoud van de verklaring niet.”

Voor de rechter

Volgens Ali’s advocaat is er uit Birgits verklaring niets belastends gekomen. Victor: “Wat ik daar precies onder moet verstaan is dat er waarschijnlijk geen reden was om deze zaak ook voor de rechter te slepen, maar dan nog steeds, ja, hangt het ervan af of het wel of niet een verklaring is die tegen Ali kan worden gebruikt in die andere zaak.”

Het draait straks in de rechtbank natuurlijk niet om Birgit Schuurman. “Dus het kan ook zijn dat het nauwelijks ter sprake komt”, zegt hij. Máár: “Ik denk dat we er wel wat van gaan horen, ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wil u Ali B graag in een talkshow zien zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen