Oeps: zelfs Johan Derksen keert zich nu tegen Sven Kockelmann

Johan Derksen geldt als een van de grootste fans van Sven Kockelmann, maar zelfs de VI-ster vindt dat de Op1-presentator zijn hand overspeelt. “Het is een domme streek van hem.”

Sven Kockelmann en Johan Derksen © NPO, SBS

Sven Kockelmann is er heilig van overtuigd dat hij Geert Wilders serieus onder druk kan zetten door tot het einde van Op1 een stoel aan tafel leeg te houden. Veel mensen vinden het zelfoverschatting en wijzen op de lage kijkersaantallen van de talkshow van NPO 1. Met andere woorden: het is voor de PVV-leider niet eens een interessant podium.

Hoogheid Sven

Het klopt dat Sven zijn hand overspeelt, vindt zelfs Johan Derksen. Hij zegt in Vandaag Inside: “Het is een domme streek van Sven. Kijk, Sven neemt daar een houding aan dat elke politicus zich bij de koninklijke hoogheid nederig moet melden. Daar is de stoel en zitten jij en je bek houden totdat ik wat vraag! Maar zo zit de wereld niet in elkaar.”

“Elke politicus maakt zelf uit waar hij gaat zitten en wanneer. Daarbij kiezen ze dan de presentator. Ze zullen in Sven z’n geval, want hij heeft dossierkennis, liever bij een ander zitten en hier zouden ze voor kunnen kiezen omdat we twee keer zoveel kijkers hebben. Hij speelt geen enkele rol met zijn programmaatje! Ik vind het wel een heel goede tv-journalist.”

Allang niet meer

Tafelgast Job Knoester is het daar niet mee eens. “Nee, allang niet meer, vind ik. Het was zo, maar het is gewoon één zure ondervrager. Ik vind hem zuur, hij is alleen maar kritisch. Vroeger vond ik hem wel leuk. Een open blik had hij meer.”

Johan: “Sven heeft dossierkennis, je maakt hem niks wijs en dat houdt hij wel overend.”

Wilfred Genee: “De laatste tijd… Tina Nijkamp schreef het ook een beetje, hè, over de matennaaier die te veel in zichzelf is gaan geloven. Hij heeft volgens mij ook nog steeds niet geappt.”

Matennaaier

Wilfred wijst hier op het ruzietje tussen Sven en Tijs van den Brink. Johan: “Ja, ik weet niet wat daar van waar is, hè, en hoe dat precies in elkaar zit. Het is wel makkelijk om te zeggen dat Sven een matennaaier is.”

Wilfred: “Ja, maar Tijs heeft nooit een appje gehad.”

Job: “Misschien denkt hij ook wel: het programma gaat stoppen, er is geen toekomst meer voor Op1 en waar gaat hij heen? Daar word je ook niet blij van natuurlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan Sven Kockelmann zich beter íets bescheidener opstellen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen