Gerard Joling mag niet van schans af: ‘RTL vreest voor botbreuk’

Gerard Joling gaat samen met Ruben Nicolai de revival van de tv-klassieker Te Land Ter Zee en in de Lucht presenteren voor RTL 4. Gaan de presentatoren zelf ook van die schans af?

Gerard Joling © RTL

Het is al een flinke poos geleden dat Te Land Ter Zee en in de Lucht op de buis was: het programma begon in 1973 en heeft tot en met 2010 gelopen bij de TROS. Nu begint het programma aan een commercieel avontuur en RTL 4 heeft wederom voor Ruben Nicolai gekozen als presentator. Naast hem staat straks het ongeleide projectiel Gerard Joling.

Niet van de schans

Zien we Gerard straks ook van die schans af gaan? Aanvankelijk niet. RTL vindt het risico te groot dat hij iets breekt waardoor hij de opnames niet kan afmaken, vertelt de zanger in De Telegraaf.

Hij vertelt: “Ik hoop dat ik een aantal deelnemers, net als Johan Vlemmix vroeger, mag gaan ’afschieten’. Natuurlijk wil ik zelf ook een keer in zo’n tobbe van de schans af. Alleen de productie van het programma heeft gezegd dat dat pas in de laatste aflevering mag. Ze zijn bang dat we anders iets breken, nog voordat we überhaupt met de opnames gestart zijn.”

Hard gewerkt

Is het risico op botbreuken dan zo groot? Er wordt hard gewerkt aan de wagentjes die de deelnemers gebruiken, legt Gerard uit. “De structuur van zo’n gevaarte moet goed zijn, anders gaat het mis. We willen niet dat er ongelukken gebeuren. Al kan ik er natuurlijk om gieren als er kandidaten de bel niet halen omdat het misgaat.”

Denkt Geer dat het een kijkcijferhit wordt? “Ik vind het altijd lastig als mensen over kijkcijfers praten. Je weet nooit vooraf of iets aanslaat. Als je niks probeert, weet je het nooit. Ik denk dat het van oudsher zo’n grote naam is, dat het wel goed moet komen.”

Fragment

Gerard kondigt de comeback van Te Land Ter Zee aan:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen