Sven Kockelmann nog nooit zó hard gebasht: ‘Word eens wakker!’

Sven Kockelmann krijgt flink wat kritiek op het leeghouden van een stoel voor Geert Wilders. Vooral Tina Nijkamp neemt hem flink te grazen in haar Telegraaf-column. “God’s gift? Nee!”

Sven Kockelmann © NPO

Met een bloedserieus gezicht kondigde Sven Kockelmann vrijdagavond aan dat hij tot het einde van Op1 – de talkshow houdt over een week of zes op te bestaan – een stoel leeg zal houden aan zijn talkshowtafel. Waarom? Om Geert Wilders onder druk te zetten om eens een keer langs te komen. Alsof hij daarvan onder de indruk is…

Huilie-huilie

Veel mensen vinden het complete zelfoverschatting. ‘Huilie-huilie’, noemt Rutger Castricum het in De Oranjezondag. Volgens hem staat Wilders in Den Haag echt iedereen te woord. “Daar staat heel de vaderlandse pers!”

Medegast Raymond Mens vindt de stelling van Sven dat de politicus geen verantwoording zou afleggen in de reguliere media ook schromelijk overdreven. “Hij heeft het ook helemaal niet nodig om bij Op1 aan te schuiven.”

Hélène Hendriks doet voor de zekerheid een poging: “Hij is hier altijd welkom. Hij mag hier komen zitten, aan de tafel of de bar.”

God’s gift

Flink wat kritiek op Sven, maar in De Telegraaf wordt hij al helemáál aangepakt. ‘Matennaaier Sven Kockelmann lijkt steeds meer naast zijn schoenen te gaan lopen’, luidt de genadeloze kop van de column van Tina Nijkamp.

Tina, de kijkcijferautoriteit van ons land, denkt dat Sven niet helemaal lekker geworden is. “Is het de dwingende blik van Sven Kockelmann die me zo tegen de borst stuit? Of is het de zelfgenoegzaamheid van ‘kijk mij eens God’s gift to television zijn want ik durf zelfs politici onder druk te zetten’?”

Naast schoenen

Sven is echt veel te veel in zichzelf gaan geloven, meent Tina. Volgens haar is hij flink naast zijn schoenen gaan lopen nadat Johan Derksen en nog wat anderen hem tot beste tv-interviewer van het land bombardeerden.

Het probleem is dat je dan gaat denken dat je het belangrijkste wiel aan de wagen bent, aldus Tina. En dat je jezelf te serieus gaat nemen… “Sven lijkt bijna alles met een negatieve insteek te vragen, heeft weinig relativeringsvermogen en geen enkel gevoel voor humor.”

‘Wake up!’

Wilders is natuurlijk écht niet onder de indruk van zo’n actie van Sven, aldus Tina. “Koning Sven vindt dat hij moet komen”, schrijft ze cynisch. “Ahum. Wake up and smell the coffee.”

Er zijn echt tálloze opties interessanter dan de talkshow van Sven, sneert ze. “De stekker wordt niet voor niets uit Op1 getrokken. De talkshow heeft al tijden veel te weinig kijkers.”

Matennaaier

En waarom had Tina het in de kop van haar column nou over een ‘matennaaier’? Dat heeft natuurlijk alles te maken met de naaistreek aan het adres van Tijs van den Brink. Ze maakten samen een tijd lang de politieke vrijdag van Op1, maar daar ging Sven alleen mee door, zónder iets te zeggen tegen Tijs.

Heel raar, vindt ook Tina. En bij zo’n ‘matennaaier’ zal de PVV’er al helemaal niet willen verschijnen, denkt ze. “Die gaat nog eerder bij Sophie & Jeroen aan tafel zitten!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Sven Kockelmann zich vergaloppeerd met die lege stoel voor Wilders?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen