Evert slaat terug: ‘Gordon noemde Sophie Hilbrand zélf smoezelig!’

Evert Santegoeds vindt het hypocriet dat Gordon zo hard naar hem uithaalt vanwege zijn pittige sneer aan Sophie Hilbrand en haar ‘verbeten bek’. “Zelf noemde hij haar smoezelig!”

Gordon, Sophie Hilbrand en Evert Santegoeds © NPO, SBS

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen maar Gordon heeft ooit een column gehad in het tijdschrift van Evert Santegoeds. Tegenwoordig staan de heren elkaar naar het leven: Goor is nog altijd woest omdat de Privé-baas vorig jaar zo groot uitpakte met het verhaal van zijn ex-verloofde Gavin Rozario. Sindsdien is Evert echt zijn aartsvijand.

Goed geslapen

Gordon heeft nu snóeihard uitgehaald naar Evert vanwege zijn uitspraak dat Sophie Hilbrand een ‘verbeten bek‘ zou hebben. Wat een gotspe, vindt Goor, die wijst op het uiterlijk van de bladenmaker zelf. Hij noemt Evert ‘gespuis‘, een ‘onmens’ en ‘een schande is het voor de journalistiek’. Een beetje wat hij ook ooit bij Angela de Jong deed.

De reactie van Evert? Laconiek. “Zo, gespuis, goedemorgen, heb je een beetje geslapen, Evert?”, vraagt collega Jordi Versteegden hem vandaag in de podcast Strikt Privé.

Evert: “Ja, ik moet hem weer teleurstellen: ik heb weer gewoon goed geslapen.”

Heel boos

Wat vindt Evert van Gordons tirade? “O, wat is hij boos! Een jaar later! Precies een jaar geleden lag dat verhaal van Gavin in de winkel en daar is hij nog niet overheen, geloof ik. Daar heb ik wel wat mee aangericht. Nou ja, goed, aan de andere kant: het hoort erbij. Hij schrijft wat, ik schrijf wat af en toe.”

Hij vervolgt: “Het doet me wel denken aan die letterdiarree die ik wel eens van hem kreeg toen hij bij ons nog een column had. In Privé had hij een column, ja. Het kan verkeren. Hij verandert vaker van mening. Hij heeft me ook wel eens een verjaardag laten sponsoren, toen hij veertig werd, en een jaar later mocht ik weer niet komen.”

‘Maakt niet uit’

Evert haalt er zijn schouders over op. “Het is hollen of stilstaan bij ons, maar het maakt mij niet uit, joh. Hij moet het maar lekker doen. Alleen die mensen die zo’n bericht dan liken… En het was ook op niets gebaseerd, want ik had helemaal niets onaardigs gezegd over Sophie Hilbrand (dat klopt niet, red.). Dat is nog het allermooiste.”

De tirade van Gordon is geliket door Rachel Hazes en nog vierduizend mensen. “De mensen die dat liken, hadden hem beter kunnen steunen door even naar zijn plaatje te luisteren of nog beter: een kaartje voor zijn concert kunnen kopen, want dan had hij in elk geval nog een paar zalen vol gehad. Dan waren die twee afgangen hem bespaard gebleven.”

Verbeten gezicht

Jordi verbetert Evert: “Maar even voor de duidelijkheid: hij viel over die opmerking die jij gemaakt had over Sophie Hilbrand, over dat verbeten gezicht.”

Evert: “In november, bij de verkiezingen, ja.”

Jordi: “Mag ik jou nog even iets voorlezen? ‘Ik erger me al jaren dood aan Sophie Hilbrand. Ik vind die vrouw het toonbeeld van smoezeligheid op tv, samen met Ellen ten Damme. Als je nou praat over twee groezelige dames van wie ik denk: kam je haren eens, neem eens een lekkere douche, doe eens een leuke jurk aan.’”

Jantje lacht

Evert kan al raden van wie deze quote is. “Hahaha. Was getekend, Gordon?”

Jordi: “Ja! In 2011 wel te verstaan.”

Gordon deed de bewuste uitspraken destijds in Veronica Magazine. Hij merkte daarbij overigens wel op dat hij Sophie een mooie vrouw vindt, maar dus wel smoezelig.

Evert: “Hahaha. Jantje lacht, Jantje huilt.”

Jordi: “Het tij kan keren.”

Evert: “Dan waren we het toch over iets eens.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de kritiek van Gordon op Evert Santegoeds hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen