Johan Derksen: ‘Is Nikkie de Jager nou een jongen of een meisje?’

Zal het Johan Derksen zélf ooit vervelen, al die plaagstootjes aan de queergemeenschap? Nu vraagt hij zich weer hardop af of Nikkie de Jager een jongen of een meisje is. Zó flauw…

Nikkie de Jager en Johan Derksen © RTL, SBS

Johan Derksen gedraagt zich nu al jaren als de scheidsrechter van de queergemeenschap. Wie bepaalt of je erbij hoort of niet? Of je een normale homo bent of niet? Of je te kleurrijk bent of niet? De bejaarde snor van Vandaag Inside. Zijn oordeel over het Eurovisie Songfestival? Te homo. En nu krijgt ook puntenmeisje Nikkie de Jager ervan langs…

Meisje of jongen

Eigenlijk zou Nikkie dit jaar de punten geven namens ons land, maar zij trok zich na de diskwalificatie van Joost Klein terug. Het werd gisterenavond aangestipt in Vandaag Inside, waar Johan Derksen een uitermate flauwe opmerking maakte over haar gender.

Johan over Nikkie’s betrokkenheid bij het ’te roze’ Songfestival: “Ik vond het weer opvallend. Kijk, ze worden er ook allemaal bijgesleept, want dat meisje, of die jongen – ik weet niet wat het precies is – die moest ook weer de cijfers geven daarna.”

‘Welke jongen?’

René van der Gijp begrijpt niet over wie Johan het heeft. “Welke jongen?”

Johan: “Nee, hoe heet ze ook alweer?”

‘Ze’. Ah, Johan weet dus dondersgoed dat Nikkie natuurlijk gewoon een vrouw is. Wilfred Genee: “NikkieTutorials?”

Johan: “Ja, Nikkie de Jager, ja.”

Albert Verlinde: “Ja, maar die heeft het Songfestival gepresenteerd, doe niet zo raar.”

Iets

René maakt er een grap van. “Jongen, meisje. Iets.”

Albert: “Het is een zij.”

Johan: “Het zal me een zorg zijn.”

Ah, daarom maakt hij er zo’n act van. Het publiek op de achtergrond lacht. Johan: “Maar die wordt er dan weer bij gesleept. Als die niet gekund had, dan hadden ze een zwarte dame genomen, want die komt dan nog voor een blanke dame. Overal wordt rekening mee gehouden.”

Mee in de weer

René vindt dat Johan wel een punt heeft. “Ze zijn er wel mee in de weer. Ik irriteer me daar niet aan, maar het lijkt me zelfs voor homoseksuelen en non-binaire en… Omgebouwden mag je niet zeggen, maar hoe heet dat ook alweer? Ja, transseksuelen. Voor hen lijkt het me ook best wel een gedoe.”

Vanavond zit Loiza Lamers in de show bij Vandaag Inside. Kijken of Johan dan nog steeds losgaat met zijn gedateerde grappen…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen vraagt zich af of Nikkie de Jager een jongen of een meisje is. Flauw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen