Gaat Anouk in podcast Nikkie de Jager zitten? ‘Wel met licht uit!’

Zien we Anouk na haar volgens critici transfobische opmerking een keer in de podcast van Nikkie de Jager zitten? De maakster staat er wel voor open, maar: “Dan wel met het licht uit!”

Nikkie de Jager en Anouk © RTL, Instagram

Anouk zorgt de laatste tijd voor ongelooflijk veel controverses. Ze is momenteel in opspraak vanwege het gebruik van het n-woord, maar onlangs maakte ze ook de queergemeenschap woest, namelijk door bij een foto van een wc-pot met daarin bebloed papier te schrijven: “Je pipi eraf hakken maakt je geen vrouw. Maar dit wel.”

Niet geblokkeerd

Het is bij Nikkie de Jager ontzettend kwetsend overgekomen en ze heeft zich daar ook over uitgesproken. Hoe kijkt ze er inmiddels tegenaan? “Ik heb Anouk niet meer gesproken. Het valt me nog mee dat ik niet door haar ben geblokkeerd”, vertelt ze in De Telegraaf.

Als ze elkaar tegenkomen, wat zou Nikkie dan aan haar vragen? “Als ik haar spreek, zou ik tegenover haar gaan zitten en vragen: ’lieverd, gaat het? Wat is er allemaal aan de hand?’ Er lijkt zoveel gaande in haar leven.”

Erg makkelijk

Na de ophef ging Anouk langs bij een vrouw in transitie en daar plaatste ze een foto van. Wel ‘erg makkelijk’, vindt Nikkie. “Ik ben blij dat Nederland haar heeft laten merken dat dat wat zij gezegd heeft, echt niet oké is.”

Had Nikkie deze opmerkingen van Anouk niet beter kunnen negeren? “Negen van de tien keer negeer ik dit soort berichten. Maar voor mij speelde mee dat juist Anouk dit zei. Onbewust geeft ze de mensen die tegen ons zijn nog meer kracht om ons te haten.”

Podcast

Nikkie maakt een podcast in het donker. Zou Anouk geen goede kandidaat zijn? Wie wil ze daar nog voor strikken? “Adele zou natuurlijk fantastisch zijn. Maar als ik iets realistischer ben, dan zou ik het gaaf vinden als we Linda de Mol kunnen krijgen.”

Lachend: “Of Anouk, haha. Dan is het ook beter dat ik haar in het donker interview. Zo kan ze niet zien hoe boos ik kijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nikkie de Jager wil Anouk of Linda de Mol strikken. Wie ziet u liever in die podcast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen