Johan Derksen hekelt vele ‘homo-acts’ Songfestival: ‘Heel irritant’

Johan Derksen vindt dat er te veel ‘homo-acts’ zijn op het Eurovisie Songfestival ‘en dat begint me te irriteren’. “Je hebt ook heel normale homo’s die daar niet mee koketteren.”

Johan Derksen © SBS 6

Het stoort Johan Derksen ontzettend dat er op het Eurovisie Songfestival acts zijn met een roze karakter. Hij ergert zich aan alles, tot de Zwitserse winnaar aan toe. “We hebben een winnaar die overkomt als een gek. Die weet niet of hij man of vrouw is. Dan heb ik die Engelse groep gezien. Nou, homofieler dan dat kon eigenlijk niet”, briest hij in VI.

Normale homo’s

René van der Gijp vond de act van Engeland (zie foto) ook niet best. “Engeland is wel een muziekland, hè? Daar komen grote artiesten vandaan. Of het nou Elton John is of Rod Stewart, dat maakt allemaal niet uit, maar als je nou Elton John dit had laten zien voordat je ging…. Het was vréselijk!”

Het is té homo, aldus Johan. “Bij de meeste landen zit een gekkie en het zijn altijd homofielen. Je kunt ervan zeggen wat je wil, maar ik vind het een homoshow en het begint me te irriteren. Je hebt ook heel normale homo’s die daar niet mee koketteren.”

‘Hoe ervaar je dit?’

Wilfred Genee vraagt zich af wat studiogast Aran Bade van zo’n opmerking vindt. “Hoe ervaar je dit?”

Johan: “Nou, hij is een normale homo.”

Wilfred: “Op basis waarvan is hij een normale homo dan?”

Johan: “Omdat hij niet koketteert met die maniertjes en geile gebaren enzo.”

Aran: “Er zaten een paar bewegingen in dat ik dacht: het is voor een familieshow helemaal niet nodig.”

Kerels in string

Valentijn Driessen wijst op de Spaanse act. “Waar gaat dit nou over man? Ik zie kerels in een string met baardgroei en haren op de benen. Ja, man. Hier moet je toch niet naar willen kijken, joh?”

Johan: “Je valt van de ene homo-act in de andere.”

Als Wilfred tegensputtert, roept Johan: “Dat kun jij nou heel erg vinden, maar dat vind ik.”

‘K*tlied!’

Uiteindelijk heeft het beste liedje, die van Zwitserland, gewonnen, besluit Aran. Valentijn daarop: “Dat kun je toch niet vinden man? Wat een kutlied, man. Dat van die winnaar, die Zwitser.”

De uitvoering, op die draaiplaat, was toch wel knap? “De uitvoering, man? Elke boerenlul kan dit toch? Moet je nou zien man! Jezus zeg, hé!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat is de beste oplossing voor het probleem van Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen