Jeroen Kijk in de Vegte huilend op tv om afzegging Nikkie: ‘Djiezus’

Jeroen Kijk in de Vegte zat gisterenavond wel héél hoog in zijn Songfestival-emotie. Hij begon live op televisie te grienen toen Nikkie de Jager zich terugtrok als puntenmeisje.

Jeroen Kijk in de Vegte en Nikkie de Jager © NPO

Het heeft veel mensen gisteren ronduit geshockeerd dat Joost Klein werd gediskwalificeerd bij het Eurovisie Songfestival om een – zo lijkt het nu – onbenullig incidentje achter de schermen. Met name doorgewinterde fans van het liedjesfestijn zaten ontzettend hoog in hun emotie en Jeroen Kijk in de Vegte, radio-dj en stem van Boulevard, was daar een van.

Weg puntenmeisje

Jeroen zat na het Achtuurjournaal samen met presentator Rik van de Westelaken en medegast Shirma Rouse in de voorbeschouwing van het liedjesfestijn en maakte daar een zeer teneergeslagen indruk. Hij zat aan tafel alsof de hele Nederlandse delegatie van het Songfestival vlak daarvoor twintig stokslagen had gekregen.

Als Rik halverwege de uitzending opeens met breaking news op de proppen komt, is Jeroen niet meer te houden. Het betreft een videoboodschap van AvroTros waarin Nikkie de Jager zich terugtrekt als puntenmeisje. “Ik kan het toch niet goed doen. Daarom heb ik besloten, samen met AvroTros, om geen punten uit te delen.”

Jeroen in tranen

Nikkie sluit haar boodschap ietwat melodramatisch af. “Laten we hopen dat muziek ons daadwerkelijk verbroedert in de toekomst.”

Nou, direct waterlanders bij Jeroen. He-le-maal emo. “Jeroen, je schiet vol zie ik”, constateert Rik.

Shirma ziet Rik zelf ook met vochtige ogen zitten: “Jij ook. Je voelt het.”

‘Het is heftig’

Rik geeft toe dat hij ook een beetje emo is. “Nou, ik vind het wel heftig.”

Jeroen: “Nou, ik hou van Nikkie en ik weet hoe ze hiervoor leeft, voor het Songfestival en hoe trots zij was, hoe trots ik op haar ben überhaupt. Dat ze dit zou doen… Maar tegelijkertijd: alleen maar respect.”

De immer macho Story-baas Guido den Aantrekker vindt die huilende heren maar bespottelijk. “Djiezus”, sneert hij op X.

Fragment

De heftige beelden:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen