Bridget Maasland: ‘Paparazzifoto Linda de Mol lijkt in scène gezet’

Bridget Maasland gelooft er helemaal niets van dat het toeval is dat Linda de Mol uitgerekend deze week innig verstrengeld met Jeroen Rietbergen op de cover van Story staat.

Linda de Mol en Bridget Maasland © NPO, RTL

Het is geen geheim dat veel BN’ers onder één hoedje spelen met paparazzi. Die paparazzishoot van Leontine Ruiters en haar toenmalige nieuwe liefje John Huiberts bleek achteraf vollédig in scène gezet. En toen Rob Kemps zijn gezin net had verlaten voor zijn achtergronddanseres, stond hij al snel met haar in de bladen. Vrijwillig meegewerkt, zei hij later.

Bridget kritisch

Niet zo gek ook dat mensen sceptisch zijn over dat Linda de Mol en Jeroen Rietbergen gisteren groot op de cover van de nieuwste Story verschenen. Hoe precies? Nou, innig verstrengeld wandelend op de hei. En een paar uur nadat het blad in de schappen lag werd bekend dat Jeroen tóch niet wordt vervolgd voor verkrachting. Is dat toeval?

Nee, denkt Bridget Maasland. Zij zegt in RTL Boulevard: “Het lijkt wel alsof ze vandaag dat heel graag ook wilden laten zien, want we zien Jeroen samen met Linda gearmd over de hei lopen. Het is natuurlijk wel heel toevallig dat dat nét vandaag, als ook de zaak wordt geseponeerd, naar buiten komt.”

Goede fles wijn

Rob Goossens, die enige tijd voor Story-baas Guido den Aantrekker heeft gewerkt, zegt daarop: “Ja, ze zullen dat in alle toonaarden ontkennen, maar ik durf er wel een goede fles wijn op in te zetten dat dit geënsceneerd is. Dit is de eerste mogelijkheid waarop Linda weer kan laten zien dat ze nog steeds van hem houdt en dat ze achter hem is blijven staan.”

John van den Heuvel, die dikke mik is met de familie De Mol en recent een tv-soap over Gordon verkocht aan John de Mol, springt zowat uit zijn vel: “Dat is niet helemaal waar, want volgens mij is die relatie al in een veel eerder stadium hersteld. (…) Volgens mij zijn er eerder ook al wel foto’s opgedoken dat ze samen waren.”

Happy couple

Dat was toch anders, aldus Bridget. “Ja, zeker wel, maar nu is het wel het happy couple.”

Rob: “Er was een foto in Parijs, daar hebben ze gepikeerd op gereageerd, en nu staan ze high-res, goed in de schmink. Dat is toch anders dan een fotootje met een telefooncamera.”

Bridget: “Als dit de manier is, vind ik het ook helemaal prima, het valt me alleen op dat het bijzonder is dat het precies op dezelfde dag uitkomt.”

Georchestreerd

Albert Verlinde vindt het ook verdacht. Hij noemt de paparazzishoot aan tafel bij De Oranjezomer ‘heel opvallend’. “Dat lijkt toch een beetje… Ik wil niet zeggen dat het getimed is, maar misschien toch van: laat nu maar weer naar buiten komen dat we van elkaar houden en doorgaan samen.”

Denkt hij dat het toeval is? “Nee. Dat denk ik niet. Ik denk dat het een beetje georchestreerd is.”

Conspiracy theory

Ronald Molendijk, bestie van Jeroen, spreekt in Shownieuws van een complottheorie. “Die conspiracy theorie van dat dit in scène is gezet is totaal gestoord.”

Edwin Smulders, de man die de foto’s heeft genomen voor Story, zegt zelf dat het toeval was: “Ik was eerst al helemaal in het oosten van het land geweest, toen reed ik terug en ik dacht: ik ga even in Blaricum kijken, en toen zag ik hen rijden. (…) Ze liepen helemaal arm in arm en gezellig en lachen. Nee, de sfeer was wel goed.”

‘Enorm toeval’

Eline Verburg, verslaggever van De Telegraaf, denkt dat de geforceerde houding van Linda en Jeroen echter genoeg zegt. “Het loopt echt niet lekker met een arm zo in je nek”, schrijft ze op X.

Mediacriticus Victor Vlam cynisch: “Een enorm ‘toeval’ inderdaad.”

Story-baas Guido den Aantrekker daarop: “Ik hoor dit vanavond vaker voorbijkomen. Opmerkelijk genoeg checkt niemand dat bij mij. Alsof Linda de Mol überhaupt aan een set-up zou meewerken, zoals dat gesuggereerd wordt. Is niets van waar. Puur journalistiek veldwerk; er is vaak genoeg gepost terwijl er niets gebeurde.”

Story-cover

De cover van Story:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen