Anouk maakt tijdens concert grappen over ophef: ‘Niet geswapt?!’

Anouk heeft tijdens haar eerste grote Ziggo Dome-concert sinds de ophef over haar ’transfobe’ en ‘racistische’ uitspraken flink wat grappen gemaakt. “Geen tickets geswapt?”

Anouk © William Rutten

Het is de laatste tijd pijnlijk duidelijk geworden dat zelfs Anouk met haar AAA-status niet alles kan maken. Ze is flink onder vuur komen te liggen vanwege uitspraken die als transfoob en racistisch zijn opgevat. Sterker nog: ze heeft deze week daarom ook geen voorprogramma meer tijdens haar drie concerten in de Ziggo Dome.

‘Niks geswapt?’

Het is ook opvallend dat er plotseling best wat tickets voor de Anouk-concerten werden aangeboden op platforms als TicketSwap. Gelukkig voor de zangeres trad ze gisterenavond alsnog op in een volle concertzaal. “Lekker jongens, dankjewel dat jullie er zijn. Geen tickets geswapt? Supernice! Dankbaar!”, riep ze onder meer.

Anouk maakte een aantal luchtige opmerkingen over de ontstane controverse. “Ik ben normaal niet zo van het praten, en volgens mij is dat ook maar goed, heb ik gemerkt de laatste tijd. Dat ik beter kan zingen dan te veel praten, hè? Haha.”

Zelfspot

Telegraaf-verslaggever Richard van de Crommert was erbij en heeft zich vermaakt. “Ze zit behoorlijk op haar praatstoel en als altijd staat ze er met zelfspot”, schrijft hij.

Anouk maakte volgens hem ook wat opmerkingen over gecanceld worden: “Ik heb zoveel in mijn carrière gezegd, waardoor ik al veel eerder gecanceld had kunnen worden.”

‘Lousy talker’

Maakte Anouk zich niet druk over wat ze na de ophef zou gaan zeggen tijdens haar concerten? “Ik ben een lousy talker. Dacht de hele week: wat ga ik zeggen? Tot vanochtend en ik dacht: f*ck it.”

Anouk geeft op vrijdag en zaterdag nog twee concerten.

Optreden

Ziggo Dome heeft genoten van het optreden van Anouk:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Anouk een transfobe racist is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen