NPO grijpt in en overrulet BnnVara: degradatie voor Theo Maassen

NPO-bazin Frederieke Leeflang grijpt in en overrulet BnnVara-bazin Suzanne Kunzeler. Ze besluit om de nieuwe tv-reeks van Theo Maassen te degraderen. “De gebeden zijn verhoord.”

Frederieke Leeflang en Theo Maassen © NPO

Het is echt over en uit met Theo Maassen nu hij de beschuldigingen van huiselijk geweld niet wil of kan ontkennen. De VPRO heeft hem van de presentatie van Zomergasten afgehaald en de NPO heeft nu besloten om BnnVara te overrulen en de cabaretier te degraderen. “Gelukkig. De gebeden zijn verhoord”, schrijft Tina Nijkamp op haar analysekanaal.

Tv-degradatie

Eigenlijk zou de programmaserie Der Theo deze lente heel groot worden neergezet op de vrijdagavond van NPO 1, direct na het Achtuurjournaal om half negen. Héél prominent dus. En dat is toch raar als de presentator wordt beschuldigd van huiselijk geweld. Toch bleef BnnVara-bazin Suzanne Kunzeler hem knuffelen en weigert ze om de boel te annuleren.

NPO-bazin Frederieke Leeflang, die direct contact heeft gehad met Theo’s oud-minnares Angela Degener, kan het programma zelf niet torpederen, maar wel dégraderen. En dat doet ze nu dan ook, meldt het AD. De serie begint nu niet op vrijdag 3 mei om 20.30 uur, maar op zaterdag 18 mei om 22.30 uur.

Tina reageert

Tv-autoriteit Tina vindt dit echt heel goed. “Het kón natuurlijk ook niet: Theo Maassen op een gezinsavond om 20.30 uur programmeren! NPO is eindelijk tot inzicht gekomen en kon het programma NIET verbieden maar WEL verplaatsen. Dat het een last minute beslissing is, is duidelijk.”

Ze vervolgt: “Voordat de kritiek losbarstte leek de NPO echt uit te willen pakken met Der Theo. Het werd voor adverteerders groots in de markt gezet als één van de top vijf programma’s in mei en juni. Een spotje voor Der Theo moest 5.490 euro kosten. Maar ja, ook adverteerders willen denk ik liever niet met Theo geassocieerd worden nu.”

600 duizend euro

Het is wel opvallend dat BnnVara zo vasthoudt aan Der Theo, een programma over de Duitse cultuur dat speciaal in aanloop naar het WK bij onze oosterburen gemaakt is. Volgens Tina zal dat mede een financiële reden hebben, omdat er ongeveer al 600 duizend euro aan besteed zou zijn.

Over de degradatie laat BnnVara nu heel diplomatiek weten: “NPO en BnnVara denken dat het programma hier het beste tot z’n recht komt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Theo Maassen wordt gedegradeerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen