Marco Borsato-killer Jan Versteegh woest? ‘Hij heeft niet gebeld’

Jan Versteegh zal er absoluut niet blij mee zijn dat hij is ontmaskerd als Marco Borsato-killer. Heeft hij woest naar Dennis Schouten gebeld? “Nee, ik heb eigenlijk nooit contact met hem.”

Marco Borsato en Jan Versteegh © YouTube, SBS

Marco Borsato is al jaren uit de roulatie omdat hij wordt vervolgd voor ontucht met een minderjarig meisje. Eerder was er ook rumoer over eventueel wangedrag rondom The Voice, maar daar zijn geen bewijzen voor gevonden. Het eerste medium dat jaren geleden de geruchten aanzwengelde was RoddelPraat van presentator Dennis Schouten.

Geen contact

Hoe Dennis toentertijd aan die informatie kwam? Dat heeft hij vorige week onthuld: Jan Versteegh. Hij blijkt de klokkenluider in deze hele zaak te zijn. En met die ontmaskering is hij naar verluidt niet gelukkig.

Dennis heeft in elk geval geen contact meer gehad met Jan, vertelt hij voor de camera van De Telegraaf. “Nee, maar ik heb nooit contact gehad met Jan tot het moment van die première van Netflix. Daar was meneer Versteegh en meneer Roos kende hem nog van zijn tijd bij PowNed, dus: ‘Ah, leuk, kom een biertje drinken.’”

Verklapt

Daar is waar Jan alles rondom Marco verklapt heeft, aldus Dennis. “Hij zei toen: ‘Wáárom doen jullie niks met die Marco Borsato-zaak!’ En toen werd me dat nog bevestigd door andere bronnen van RTL. Toen dacht ik: laten we het risico maar nemen.”

Dennis heeft nu wel Jan voor de bus gegooid. Wat vindt hij daarvan? “Nou, dat is ook dus weer anders. Op een gegeven moment zaten we dus te praten over dat boek met Andries (de Jong, de schrijver van zijn biografie, red.) en toen zei hij: ‘Hoe kom je bij dat Marco Borsato-verhaal?’ Ik zei: ‘Ja, dat kan ik niet zeggen.’”

Vragen aan Jan

Andries bleef proberen om het te ontlokken. “Hij zegt: ‘Ja, maar dat is wel heel leuk voor het boek.’ Ik denk: godverdrie, wat moeten we nou? Ik zeg: ‘Vraag maar aan Jan Roos of hij het goed vindt. Als hij het goed vindt, is het goed.’ De volgende keer komt hij bij me en zegt hij: ‘Ja, Jan Roos vindt het goed.’”

“Ik vertelde het dus en nu hoor ik vorige week van Jan: ‘Wat doe je nou? Je gooit onze bronnen voor de bus.’ Ik zeg: ‘Ja, maar Andries heeft dat toch aan jou gevraagd?’ Maar kennelijk niet. Zo is het dus in dat boek gekomen.”

Chic

Het is volgens Evert Santegoeds absoluut not done om je bronnen te verklappen, maar Dennis zelf heeft er minder moeite mee. “Ja, is het chic? Nee. Maar ik ben ook niet echt een chique man, wij zijn geen chique programma, het is geen chique boek, de schrijver is ook niet zo chic. Ja, dan krijg je dit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u kwalijker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen