Verdwijnt Merel Ek van barkruk Vandaag Inside? ‘Transfer op komst’

Merel Ek is in rap tempo een van de belangrijkste gezichten van Vandaag Inside geworden. Hangt er een transfer in de lucht? “Het zou zomaar kunnen dat er een promotie op komst is.”

Merel Ek © SBS

Het is ontegenzeggelijk dat Merel Ek momenteel na Hélène Hendriks veruit de belangrijkste vrouw is in Vandaag Inside. Ze voegt inhoudelijk veel toe en ligt ook goed bij de kijkers van het programma. Volgens VI-deskundige Victor Vlam leidt dat ertoe dat ze erg veel spreektijd heeft in de talkshow. Dat is ook meetbaar, zegt hij in de podcast De Communicado’s.

Kwebbel-Merel

Hoewel Merel steevast aan de bar zit en dus nooit tafelgast is, krijgt ze ‘echt heel vaak het woord’, zegt Victor. Hij heeft met AI een uitzending geanalyseerd. “Merel is constant aan het woord. Zij spreekt 17 procent van de tijd en spreekt daarmee meer dan René van der Gijp en Valentijn Driessen. Die hebben beiden minder gesproken.”

“Ze is echt heel vaak aan het woord. Eist zij dan zo vaak het woord op? Nee, ze krijgt gewoon echt heel vaak de bal toegespeeld door Wilfred en dat maakt die uitzending ook gewoon echt daadwerkelijk beter. Maar het is echt ongelofelijk hoeveel zij daar aan het woord is.”

Transfer

Het zou volgens Victor niet vreemd zijn als er een transfer in de lucht hangt. Een transfer van de barkruk naar de talkshowtafel. “Wat betekent dit voor haar positie bij het programma? Ja, ik denk als iemand er zoveel aan het woord is, zet die persoon dan ook gewoon aan tafel. Geef haar die promotie tot tafelgast. Dat verdient ze gewoon.”

Heeft het iets met Merels geslacht te maken? “Wouter de Winther is ook een politiek duider, die mag ook gewoon aan tafel zitten. Ik zou zeggen: zet Merel daar ook gewoon aan tafel.”

Weinig geld

Het is volgens Victor ook niet terecht dat Merel zo weinig geld verdient bij SBS 6. “Ze zei laatst dat ze nog maar het salaris heeft van een politiek verslaggever en dat dat niet verschrikkelijk veel is. Ja, ik kan me eerlijk gezegd niet aan de indruk onttrekken dat ze gewoon belangrijk is voor dat programma.”

En daar hoort volgens Victor een hoger salaris bij. “Ik zou zeggen: verhoog haar tot op z’n minst Raymond Mens-niveau. Ik denk dat dat op zich wel echt een hele logische keuze is.”

Twee ton

Raymond verdient naar verluidt twee ton als de vaste Amerika-deskundige van VI. “Zorg gewoon dat zij ook die twee ton krijgt”, aldus Victor. “Dat lijkt mij echt op zich een heel redelijk bedrag daar.”

Het valt op dat Victor altijd ontzettend fanatiek is als het om Merel gaat. Hij benadrukt echter dat het vooralsnog geen ongezonde vormen aanneemt. “Mensen denken inmiddels dat ik haar stalker ben. Dat is dus echt niet het geval.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Merel Ek van barkruk naar tafel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen