Talpa-ster in shock: ‘Bridget Maasland kritisch over eigen baas?!’

Shownieuws-host Manuel Venderbos kan het als werknemer van John de Mol bijna niet geloven: is Bridget Maasland bij concurrent RTL nou gewoon kritisch over haar eigen baas?!

Manuel Venderbos en Bridget Maasland © SBS, RTL

Bridget Maasland is opvallend kritisch over haar eigen baas Peter van der Vorst. Ze stelt dat hij het imago van RTL heeft beschadigd door zijn onhandige gestuntel met Matthijs van Nieuwkerk én noemt hem indirect onfatsoenlijk. Zoiets is bij het Talpa van John de Mol natuurlijk volstrekt ondenkbaar: zijn werknemer Manuel Venderbos schrikt ervan.

Bridget kritisch

Manuel, presentator van Shownieuws, stipt haar felle kritiek aan in de AD Mediapodcast. “Wat ik wel opvallend vind is dat de sterren van RTL Boulevard Peter van der Vorst nu ook wel openlijk soort van afvallen van: ‘Waarom heb je deze keuze gemaakt? Bridget, ja.”

De grote ster van de podcast, Angela de Jong, daarop: “Nou ja, Bridget zei het destijds ook al, toen Matthijs werd binnengehaald, dat ze het fatsoenlijk had gevonden dat ze hadden gewacht tot het rapport er was. Ja, dat vind ik heel logisch, want dat is ook mijn mening.”

‘Je kan ook niks zeggen’

Mediajournalist Dennis Jansen vraagt zich af waarom Manuel dit opwerpt. “Wat vind jij daar opvallend aan?”

Manuel: “Nou, je kan ook niks zeggen.”

Zoals ze bij Shownieuws doen bij onderwerpen over de baas zeg maar. Angela: “Ja, dat is wel laf als je alles en iedereen de maat neemt.”

Manuel: “Ja, maar je eigen baas de maat nemen is moeilijker.”

Drie keer gewacht

Angela: “Ja, maar ja, als je wel veel kritiek hebt op…”

Manuel: “Ik denk dat jij ook drie keer gewacht hebt voordat je iets over Eus zou schrijven en dat is dan nog niet eens je baas.”

Angela: “Nou, niet drie keer, maar het zijn wel dingen waarbij je wel even rekenschap geeft dat het inderdaad wel een collega is hier. Maar dan is het heel simpel: als het iemand anders was geweest, zou ik er ook over geschreven hebben.”

Aardig mens

Dat Özcan een collega is weerhoudt Angela niet. “Dan is het wel even dat je denkt: shit, weet je wel, hij schrijft ook bij deze krant, is een gewaardeerd collega, ik vind hem een aardig mens. Dus hoe doe je dat dan? Ik heb hem tegen mijn gewoonte in wel even een appje gestuurd dat hij het onderwerp van mijn column was, maar dat is het dan ook.”

Ze vervolgt: “Ik zeg ook niet dat het makkelijk is. Maar ik denk wel dat als jij op het moment dat jij heel kritisch bent, zoals RTL Boulevard over John de Mol die Peter Gillis willens en wetens op het scherm houdt, dat het op een gegeven moment een logisch vervolg is.”

Geloofwaardigheid

RTL Boulevard móet zich ook wel zeer onafhankelijk opstellen om de geloofwaardigheid terug te winnen, aldus Angela. “De rubriek is zijn geloofwaardigheid de afgelopen jaren natuurlijk al een keer kwijtgeraakt ze met geen woord repten over de affaire van Humberto. Ja, ze zullen hier toch wel van geleerd hebben, mag ik hopen.”

Ze besluit: “En als jij betaald wordt om je mening te geven, dan word je ook betaald om je mening te geven over mensen als ze dat niet zo heel goed uitkomt en ze zitten in jouw eigen omgeving.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als John de Mol de baas van Bridget Maasland was, had ze er dan al uit gelegen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen