Waar is Kim-Lian van der Meij gebleven? ‘Ze ligt eruit bij SBS 6!’

Kim-Lian van der Meij zat jarenlang zo ongeveer vastgelijmd aan de sterrenstal van SBS 6, maar tegenwoordig zien we haar niet meer. Wat is er met de presentatrice gebeurd? “Ze ligt eruit!”

Kim-Lian van der Meij © Reinier Bergsma

Het maakte jarenlang niet uit of Kim-Lian van der Meij nou wel of niet scoorde bij SBS 6, want één ding was altijd zeker: haar contract zou worden verlengd. Maar nu is de presentatrice in geen velden of wegen meer te bekennen. We zien haar alleen nog interviews geven over dat ze tegenwoordig zo prettig woont in Zweden. Is haar tv-carrière voorbij?

Niet meer te zien

Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, weet hoe het zit. “Is Kim-Lian van der Meij weg bij SBS 6? Ehm, ja, zij is wel weg met een vast contract. Zij had eerst zo’n meerjarig contract getekend. Ze deed heel veel dingen met Kees Tol voor SBS 6 en later werd dat steeds minder, hè”, vertelt ze in de podcast Tina’s TV Update.

Door de tijd heen was Kim-Lian steeds minder in beeld. “En zagen we haar eigenlijk alleen nog maar in die quiz 50/50, die ze samen deed met Winston Gerschtanowitz. Toentertijd, dat is inmiddels alweer denk ik twee jaar geleden, is ze wel van haar vaste contract af en was ze al freelancer, maar nu is ze helemaal niet meer te zien.”

Van de radar

Op de plek van Kim-Lian zijn nu andere dingen te zien. “Die quiz is nu natuurlijk niet meer te zien. Er staan nu afleveringen van Handhavers van 18.00 tot 19.00 uur. Die herhalingen scoren wel en Kim-Lian is van de radar. Ze doet nog wel iets voor KRO-NCRV, Zin in Morgen heet dat, en voor de rest is ze niet op tv.”

Tina vindt het ’toch wel jammer’. “Ze leek een potentiële opvolger van Linda de Mol ooit te gaan worden. Ze had veel in haar mars en kon ook live-televisie en alles maken, maar het is toch niet helemaal gelukt bij SBS 6.”

Geflopt

De carrière van Kim-Lian is uiteindelijk niet echt een succesverhaal, vindt Tina. “Al die programma’s zijn eigenlijk allemaal geflopt. Nou ja, goed, ze woont inmiddels ook in Zweden met haar gezin.”

“Prima allemaal, maar ik denk dat ze voorlopig niet meer te zien is op SBS 6.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen