Theo Maassen in shock: podcastserie over zijn ‘huiselijk geweld’

Het kan niet anders dan dat Theo Maassen thuis in shock op de bank zit. Terwijl de cabaretier nog altijd niet heeft gereageerd op zijn vermeende huiselijk geweld, komt er nu een podcastserie.

Theo Maassen en Angela © NPO, Spotify

Angela Degener, de ex-minnares van Theo Maassen die geldt als klokkenluider in de zaak over zijn vermeende misdragingen op het gebied van huiselijk geweld, verrast vandaag met de aankondiging dat ze met een podcastserie komt. In de reeks ‘Het ware van ons’ gaat Angela haar héle verhaal vertellen over de gevallen cabaretier.

Duidelijkheid

Het is volgens Angela tijd dat ‘de volledige waarheid’ een keer in podcastvorm naar buiten komt. “Ik heb besloten om een audio/video-podcast te maken om duidelijk te verschaffen omtrent wat er allemaal gebeurt inzake het huiselijk geweld wat plaats heeft gevonden bij Theo Maassen thuis en wat gepleegd is tegen zijn vrouw Joyce.”

Ze vervolgt: “Ik wil graag het hele verhaal via dit medium vertellen, zodat mensen beseffen en weten dat het niet om aantijgingen, beschuldigingen of geruchten gaat, maar dat het gewoon een ernstig verhaal is over huiselijk geweld. Over ontkennen, verzwijgen en waarom ik vind dat ik hiermee naar buiten moet treden.”

Ontkenning

Het stoort Angela mateloos dat Joyce nu een ontkenning heeft gestuurd aan het ANP. Volgens critici is ze beïnvloed door de cabaretier, aangezien haar beweringen over een gebroken neus zwart op wit staan. Angela heeft contact opgenomen met het ANP met de vraag of iemand zomaar een ontkenning kan sturen als er gewoon bewijs ligt.

Een ontkenning insturen kan altijd, aldus het ANP, en die verspreiden zij dan ook. Angela: “Ze ontkennen niet het huiselijk geweld letterlijk, maar wel de aantijgingen van wangedrag. De vrouw zegt zichzelf alleen niet te herkennen in de verhalen, zoals Privé ze heeft opgeschreven.”

Theo zwijgt

Angela’s podcastserie is een reactie op die merkwaardige ontkenning. “De mensen kunnen dan zelf zien wat het ware verhaal is en een mening vormen.”

Theo zelf heeft overigens nog steeds niet gereageerd op de beschuldigingen aan zijn adres, en dus ook niet ontkend. Zijn werkgevers BNNVARA en VPRO hebben ondertussen besloten om een oogje toe te knijpen in deze zaak en zijn programma’s vooralsnog gewoon door te laten gaan.

Podcast

De aankondiging van Angela:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een podcastserie over Theo Maassens vermeende huiselijk geweld. Prima zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen