Laat René van der Gijp zijn vriend Theo Maassen alsnog vallen?

Laat René van der Gijp zijn goede vriend Theo Maassen alsnog vallen nu het er toch echt op begint te lijken dat hij huiselijk geweld gepleegd heeft? “Ik word er niet echt vrolijk van, nee.”

René van der Gijp en Theo Maassen © NPO

De vrouw van Theo Maassen stelt dat hij haar een gebroken neus heeft geslagen en dat ze het slachtoffer is van huiselijk geweld. De komediant lijkt vooralsnog te worden gespaard, maar weekblad Privé is nu met een follow-up gekomen waarin wordt geciteerd uit e-mails waarin hij zijn duistere kant min of meer bevestigt. Is hij nu game over?

Band met Theo

René van der Gijp was vorige week in Vandaag Inside nog opvallend mild over de vermeende misdragingen van Theo, maar dat kwam volgens collega Wilfred Genee omdat hij een ‘speciale band’ heeft met de cabaretier.

Zelf bagatelliseerde René dat: “Ik heb geen speciale band met hem. Ik ben de afgelopen vijf jaar zes, zeven of acht keer naar z’n voorstelling geweest en dan heb ik gewoon na afloop wat met hem gedronken in de foyer of in de gang of in de hal. Voor de rest appen we af en toe met elkaar.”

René niet vrolijk

René maakte zich er vorige week makkelijk van af door te zeggen dat hij het artikel over Theo niet had gelezen. “Ik ben het wel eens met Wouter (de Winther, red.) dat ik als ik hem was wel met m’n vrouw met een statement zou komen, want dit is niet lekker als dit over je gezegd wordt.”

Inmiddels heeft René de berichtgeving van Privé, inclusief de follow-up, wél gelezen en uit hij zich kritischer in Vandaag Inside. “Het was wel veel van hetzelfde, maar je wordt er niet blij van. Ik bedoel: je wordt er niet echt vrolijk van, nee.”

Niet anoniem

Wilfred Genee vindt dat de aanwijzingen steeds concreter worden. “De dame in kwestie is ook niet anoniem, geeft gewoon haar naam en laat ook een foto van zichzelf zien. Daar klaag jij nog wel eens over, dat mensen het anoniem doen. Dat doet zij niet.”

Johan Derksen: “Ja, ze komt nu uit de hoge hoed, maar ik vind… Ik blijf één ding vinden: als je onheus behandeld wordt en Theo heeft strafbare feiten gepleegd, dan doe je aangifte bij de politie, maar zij doet aangifte bij Privé om Theo kapot te maken en tot z’n enkels toe af te branden. Dat was het doel: revanche. Het is gewoon een rancuneuze vrouw.”

Anna Nooshin

Met rancuneuze vrouw doelt Johan op minnares Angela, de klokkenluider in dit verhaal. Johan: “Ja, maar hij heeft ook die schoonmoeder van d’r gepakt, hè?”

Huh?! René: “Nee, de schoonmoeder van Anna Nooshin.”

Johan: “Ja, ik kan het allemaal niet meer bijhouden.”

Wilfred: “Er staan ook mailtjes in waarin hij zelf ook aangeeft…”

René: “Ja, maar dat zegt hij ook vaak zelf privé hoor, dat hij niet helemaal spoort.”

Heftige teksten

Wilfred laat duidelijk blijken dat hij denkt dat Theo inderdaad schuldig is. “Hij zegt zelf ook dat hij heel veel mensen verdriet doet en eigenlijk al van jongs af aan bezig is om mensen ongelukkig te maken. Dat zijn heftige teksten. Dat iemand dan hulp nodig hebt, zou je bijna denken, hè, als je het zo leest.”

Johan: “Ja, maar als je het met zo’n man goed voor hebt, dan ga je niet naar de Privé. Dan weet je dat hij kapotgemaakt wordt, want dit beïnvloedt zijn carrière heel erg natuurlijk, hè?”

Wilfred: “Ja, maar onschuldig is het ook niet als je het zo leest. Er moet wel iets gebeuren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u nog zin in cabaret van Theo Maassen als de verhalen over huiselijk geweld waar zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen