Evert Santegoeds: ‘Liegt Özcan over beelden van woeste Matthijs?’

Evert Santegoeds vraagt zich af of Özcan Akyol wel de waarheid spreekt over het vermeende filmpje waarop Matthijs van Nieuwkerk zich monsterlijk gedraagt. “Ik begin te twijfelen.”

Özcan Akyol en Matthijs van Nieuwkerk © Nozem Films

Özcan Akyol stelt dat hij al drie of vier keer een filmpje onder zijn neus geduwd heeft gekregen van een Matthijs van Nieuwkerk die zich gruwelijk misdraagt. Dat is ook de reden dat hij hem plotseling de rug heeft toegekeerd. Dat er beeldmateriaal is weten we alleen dankzij Özcan, maar volgens hem gaat het filmpje al massaal rond in Hilversum.

Mysterieus filmpje

Dat klopt niet helemaal, want onder anderen Angela de Jong, Evert Santegoeds, Jan Slagter, Rob Goossens en Tina Nijkamp hebben het filmpje niet gezien. En dat terwijl zij toch behoorlijke prominenten zijn in het medialandschap. De bewering van Özcan dat het filmpje massaal rondgaat in het Hilversumse lijkt dus niet te kloppen.

Eddy Zoëy heeft aan de desk van RTL Boulevard zelfs openlijk getwijfeld over het bestaan van dit filmpje en daarmee aan de integriteit van Özcan. “Mogen we concluderen dat het heel twijfelachtig is dat dat filmpje überhaupt bestaat?”

Ook Evert twijfelt

Ook Privé-baas Evert Santegoeds twijfelt. “Het draait nu allemaal om die geheimzinnige opname van de repetitie die opgenomen is en waar Matthijs volledig uit zijn bol gaat. Nou, ik heb werkelijk íedereen gebeld gisteren. Echt mensen waarvan ik denk: nou, als die opname echt rondgaat zoals iedereen zegt, dan heeft die hem zeker en die hem zeker.”

Hij vervolgt in de podcast Strikt Privé: “Maar níemand heeft hem, dus ik ga twijfel een beetje aan het verhaal van Eus. Of Eus is uitgenodigd bij iemand die zegt: ‘Ik ga even kijken’, dat zou kunnen, maar hij zegt dat ze massaal worden gedeeld. Nou, massaal worden ze zeker niet gedeeld, want dan hadden de mensen die ik gesproken heb, ze zeker gehad.”

Matennaaier

Wat vindt Evert ervan dat Özcan zijn boezemvriend Matthijs zo voor de bus gooit? “Ik vind het wel vrij bijzonder. Hij had het niet hoeven doen, maar om hem nou een matennaaier te noemen, dat vind ik niet. Je kan met voortschrijdend inzicht tot andere conclusies komen.”

Het is wel zo dat Özcan nu bijdraagt aan de ondergang van Matthijs, aldus Evert. “Ik denk dat het gewoon het einde van de carrière van Matthijs aan het worden is. Hier ga je niet een-twee-drie overheen komen.”

Beter lekken

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden vraagt zich af waar Matthijs nu het meest mee geholpen is. “Als die beelden van Matthijs bestaan, dan is het voor hem ook alleen maar beter als die lekken, want dan kan hij zich ergens tegen verdedigen.”

Evert: “Ja, maar zulke beelden krijg je nooit meer van je netvlies. Daar kun je je niet tegen verdedigen. Je kunt dan zeggen dat het in een opwelling was, maar het verhaal is juist dat het dagelijkse kost was. (…) Ik daag nu iedereen uit: als je ze hebt, deel ze, want ik ga zo langzamerhand twijfelen aan het bestaan.”

Een-tweetje

VI-prominent Sam Hagens suggereert dat er sprake is van een een-tweetje. “Ik heb nog nooit iemand over de beelden gehoord of dat er beelden zijn van zijn grensoverschrijdend gedrag. Maar er is ook nog geopperd dat het misschien overlegd zou zijn tussen die twee, hè? Tussen Matthijs en Eus”, zegt hij in de rubriek In De Wandelgangen.

Wilfred Genee: “Om het zo te doen, maar wat schiet Matthijs daarmee op? Het zou toch heel raar zijn als een van je beste vrienden het doorbreekt om aan te geven dat er misschien wel meer twijfel over jou bestaat en er meer aan de hand is. Dan sla je precies de verkeerde kant op.”

Sam: “Ja, misschien om de boel een beetje te doorbreken. Ik weet het niet precies.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen