Na blunder: ‘Peter van der Vorst trekt plan voor Voice-terugkeer in’

Peter van der Vorst was bezig met plannen voor een terugkeer van The Voice of Holland, maar daar ziet hij na zijn geblunder met Matthijs van Nieuwkerk toch van af, stellen tv-watchers.

Peter van der Vorst en The Voice © RTL

Het was echt heel raar: RTL Boulevard had in januari een heel item om een of ander internetpolletje heen gebouwd waaruit zou blijken dat de meeste mensen The Voice of Holland graag terugzien op televisie. Dat loopt natuurlijk heel erg scheef met de werkelijkheid – je hoort werkelijk niemand meer over die talentenjacht – maar kennelijk zat er een bedoeling achter.

Voice-terugkeer

Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die zijn carrière ooit begon als een van de eerste vier creatives van John de Mol, stelt in zijn podcast Content Wars dat RTL-baas Peter van der Vorst werkte aan een terugkeer van The Voice. “Ik begreep – geruchten uit de grapevine – dat RTL bezig was om te kijken of ze The Voice weer konden gaan opstarten.”

Dit jaar al? Ja, zegt Kirsten Jan. “De wens was om dat dit jaar te laten gebeuren weer. De vraag is of dat nu ook in de ijskast gaat, want ik denk eerlijk gezegd dat binnen nu en een paar maanden Peter niet kan gaan komen met de boodschap over The Voice. Hij heeft zich op zoveel manieren in de vingers gesneden met Matthijs van Nieuwkerk.”

Achterdochtig

Mediacriticus Victor Vlam denkt ook dat Peter voorsorteerde op een Voice-comeback, zegt hij in de podcast De Communicado’s. “Wat ik opmerkelijk vind is dat een paar weken geleden RTL Boulevard een onderwerpje had waarin ze speculeerden over het terugkomen van The Voice. Als zij met zo’n item komen, ben ik wel een klein beetje achterdochtig.”

Victor vraagt zich dan af wat daarachter zit. “Ze hadden het een beetje opgehangen aan een peiling, waar ook maar 1.600 mensen op hadden gestemd. Ik interpreteer dat als dat zij een signaal hebben opgevangen dat RTL 4 overweegt om het terug te brengen en dat dit een manier is om in ieder geval te kijken hoe dat valt bij het grote publiek.”

‘Kan Peter niet doen’

Kan The Voice terugkomen? “Ik denk dat de situatie met Matthijs van Nieuwkerk en de inschattingsfout, zoals hij het zelf ook noemde, die Peter van der Vorst daar heeft gemaakt… Dat dat het eigenlijk heel veel moeilijker maakt voor Peter van der Vorst om The Voice terug te brengen”, zegt Victor.

Hij vervolgt: “Als hij daar bijvoorbeeld over een half jaar mee zou komen, dan denk ik dat heel veel mensen zouden zeggen: ‘Ja, maar Peter, jullie waren veel te gretig en veel te voorbarig met het naar binnen halen van Matthijs en nu doe je hetzelfde met The Voice. Je bent wederom veel te voorbarig.'”

Ali-zaak

De zaken tegen Ali B en Jeroen Rietbergen zullen nog heel lang duren. “Dus al die strafzaken zijn nog niet afgerond als je over een half jaar aankondigt dat je met The Voice terugkomt, dus de kritiek dat dat te voorbarig is, ligt wel logischerwijs in het verschiet. En gezien de blunder met Matthijs, denk ik dat ze dat heel erg kunnen verwachten.”

Het zou desastreus zijn als er tijdens een nieuwe Voice-serie nóg meer belastende informatie naar buiten komt, zoals dat ook met Matthijs is gebeurd. De mediacriticus besluit: “Ik zou ze denk ik adviseren om daar echt heel terughoudend mee om te gaan. Ik zou daar echt langer mee gaan wachten, jongens.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen