Hoe kan Rick Brandsteder stoppen met werken? ‘Hij zwémt in geld’

Hoe kan het dat Rick Brandsteder zomaar kan besluiten om te stoppen met werken? Al meer dan een jaar vreet hij he-le-maal niets uit. “Hij woont nu in Spanje en zwemt in het geld.”

Rick Brandsteder © RTL

De vraag van Privé-sterjournalist Jan Uriot waar presentator Rick Brandsteder toch gebleven is, is beantwoord: na zijn opname in een afkickkliniek heeft hij besloten om te stoppen met televisie. “Ik heb na 17 jaar het hoofdstuk tv afgesloten en dat geeft mij een fijn gevoel”, zegt hij in een schriftelijke reactie aan Shownieuws.

Waarom gestopt?

Waarom is Rick gestopt? “Ik zat hier al langer mee in mijn hoofd en na mijn periode in de kliniek in Zuid-Afrika en de opnames van Het Perfecte Plaatje kreeg ik helemaal de bevestiging dat het voor mij wel mooi geweest was.”

Hij vervolgt: “Ik heb al die jaren met heel veel plezier gewerkt, fijne mensen ontmoet en prachtige plekken aangedaan, dus kijk er met een grote glimlach op terug! Nu tijd voor nieuwe avonturen waar ik veel energie van krijg.”

Dood spoor

Privé-baas Evert Santegoeds vindt het knap dat Rick zo’n grote stap durft te zetten. “Ja, 39 jaar oud en zoals je hem daar net zag in Het Perfecte Plaatje, dan zit hij duidelijk heel goed in zijn vel, maar dat is wel anders geweest. Er waren vaak verhalen over akkefietjes, vaak verhalen over drank en andere zaken die zijn carrière geen goed deden.”

Hij vervolgt: “Ik vind het wel knap als je op die leeftijd gewoon besluit: ik zit op een dood spoor, het gaat nu goed met me, laat ik het maar zo houden. Dan moet ik er onmiddellijk bij zeggen dat dat ook wel kan, want de familie Brandsteder zit er warmpjes bij natuurlijk, hè?”

Steenrijke Rick

Rick zwemt in het familiegeld, weet Evert. “Zijn opa was de Nederlandse vertegenwoordiger van Sony, heeft dat bedrijf ooit terugverkocht aan Sony in Japan en sindsdien gaat het de familie heel erg goed en hebben we papa volgens mij ook wat minder gezien op televisie. Het is een grote beslissing voor hem. Ik vind het wel moedig.”

Wat Rick nu gaat doen? “Dat wil hij verder niet vertellen. Hij woont eigenlijk in Spanje. Daar zit hij eigenlijk de hele tijd, in het huis van de familie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het jammer dat Rick Brandsteder stopt met televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen