Patty Brard-serie krijgt forse kritiek: ‘Lijkt wel of het budget op was’

De dramaserie over het leven van Patty Brard krijgt forse kritiek vanuit RTL Boulevard. Volgens Rob Goossens lijkt het wel of het budget op een gegeven moment op was. “Ziet er niet uit!”

Patty Brard © RTL

Patty Brard heeft een eigen dramaserie en dat kan echt níemand zijn ontgaan: de (sociale) media stonden er de afgelopen dagen bol van. Maar hoe is die Videoland-serie eigenlijk? Is het wat of valt het toch een beetje tegen? Rob Goossens laat zich opvallend kritisch uit aan de desk van RTL Boulevard; hij is teleurgesteld in de kwaliteit.

Dikmaakpak

Er zijn twee actrices die Patty spelen in de serie: de jonge variant wordt vertolkt door Holly Mae Brood, de oude variant door Eva van de Wijdeven. Die laatste lijkt door het dikmaakpak dat ze draagt op een soort TV Kantine-variant van de tv-diva. “Ik heb het even uit moeten zetten, moet ik bekennen”, zegt Rob.

De verwachtingen van Rob waren heel anders. “We hebben de fotootjes van de acteurs de afgelopen maanden al gekregen en ik had me voorbereid op een dikke, vette over-de-top-comedy, maar het begon vrij zwaar en het was zó anders dan ik had verwacht, dat ik even moest resetten en met de juiste blik moest gaan kijken.”

Budget op?

Collega Bridget Maasland begrijpt wat Rob bedoelt. “Het deed een beetje TV Kantine aan, terwijl als Holly Mae Brood haar speelt als vroeger, dan is de serie prachtig en ziet het er heel mooi uit.’

Rob: “Ja, het enige waar ik een beetje op blijf hangen is dat er zo’n groot contrast is tussen de oudere en nieuwere beelden. Het lijkt dat ze zoveel budget in de oudere beelden hebben gestoken dat het daarna op was en ze voor Eva van de Wijdeven een dikmaakpak uit Austin Powers hebben moeten lenen. Het ziet er gewoon niet uit en het is afleidend.”

‘Zó slecht’

Ook mediajournalist Jarco Kriek vindt het behoorlijk bagger. “Heb gisterenavond een half uur kunnen volhouden om naar Patty op Videoland te kijken. De echte Patty Brard vind ik een topwijf die veel potjes bij mijn kan breken. Maar deze serie? Zo slecht. Jammer, deze vrouw verdient beter”, schrijft hij op X.

AD-recensent Peter van Brummelen geeft de serie over Patty slechts drie van de vijf sterren. Hij is gematigd positief: “Je moet als kijker even wennen aan de sfeer (die veel ingetogener is dan je zou verwachten bij een serie over lawaaipapegaai Brard), maar snel ga je erin mee.”

Grote blunder

Wel zit er volgens Peter een grote blunder in de serie. Als Patty in de jaren 60 naar Nederland komt is ze meteen groot fan van de Golden Earring. “Wanneer ze in de serie als meisje in de rij voor een concert van de groep staat – we zijn nog steeds in de sixties – klinkt uit de zaal het nummer Twilight Zone.”

Heel slordig, vindt hij. “Dat nummer bracht de Earring toch echt pas in 1982 uit. Mierenneuken, net wat u zegt, maar zoiets was voor de maker toch heel eenvoudig te googelen geweest?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als er nóg een divaleven wordt verfilmd, wie is dan het meest interessant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen