Johan Derksen hekelt slachtoffers Matthijs, Mart, Theo: ‘Slechteriken’

Johan Derksen trekt zich niets aan van de kritiek dat hij een karikatuur van zichzelf wordt. Hij basht de slachtoffers van Matthijs van Nieuwkerk, Mart Smeets en Theo Maassen.

Matthijs van Nieuwkerk, Theo Maassen en Johan Derksen © NPO, SBS

Het is onbegrijpelijk waarom Wilfred Genee actuele kwesties rondom grensoverschrijdend gedrag überhaupt nog aanstipt in zijn talkshow Vandaag Inside. Het standaardriedeltje van Johan Derksen dat daar onvermijdelijk op volgt is inmiddels zó voorspelbaar dat zijn mening over dit onderwerp geen enkele waarde meer heeft.

‘Wordt steeds gekker!’

Johan lijkt zich op een bepaald moment te hebben voorgenomen om consequent in de bres te springen voor alle tv-collega’s die zich misdragen en daar wijkt hij niet meer van af. Hij gooit de kwesties rond Matthijs van Nieuwkerk, Mart Smeets en Theo Maassen nu allemaal op één hoop en zet hun slachtoffers neer als een soort zeikwijven.

Als de nieuwste verwijten aan het adres van Matthijs kloppen – hij zou bijvoorbeeld iemand bij de keel gegrepen hebben – dan is dat een zéér ernstige situatie. Maar Johan? Die vindt het wel meevallen. “Het wordt steeds gekker! Wat heeft die man nou gedaan buiten het feit dat hij een kort lontje heeft?”

‘Lijkt wel gekkenhuis’

We moeten al die verhalen over Matthijs niet serieus nemen, meent Johan. “Die jongen wordt tegen het behang geplakt. Een carrière is totaal vernield door wat buitenstaanders die even wat roepen. Anoniem! De reacties op het hele incident zijn toch niet meer proportioneel? Kom op zeg. Het lijkt wel een gekkenhuis.”

Die oud-DWDD-medewerkers moeten van Johan hun muil houden. “Het is een heel arrogante vlerk. Hij liep daar altijd rond te paraderen of hij Onze-Lieve-Heer was, maar hij heeft wel vijftien jaar al die klagende mensen als redactieleden aan het werk gehouden en een goede boterham laten verdienen. Ik vind het een storm in een glas water.”

In de bres voor Mart

En Mart Smeets dan, die op een ongeloofwaardige manier blijft ontkennen dat hij Aïcha Marhadi op een walgelijke wijze voor schut heeft gezet ten overstaan van de hele NOS-redactie? “Wat moeten we hiermee?”, zou hij gezegd hebben toen de presentatrice zich netjes aan hem wilde voorstellen. Heel hautain; precies wat je van Mart verwacht.

Johan denkt dat Mart dit inderdaad gezegd heeft en steunt hem daarin: “Mart heeft daar een juffrouw binnen zien komen en die werd niet geremd door enige kennis van zaken en die heeft daar op z’n bekende toontje gezegd: ‘Wat moeten we hiermee?’ Dan denk ik: hij heeft nog gelijk ook, want die juffrouw bleek totaal niet te functioneren.”

Voor schut zetten

Als iemand niet competent is, dan kun je die volgens Johan best even voor schut zetten. “Mart wordt neergezet als een heel slecht mens. Hij wordt nu ook tegen het behang geplakt, op basis van dat hij zeer terecht zegt: ‘Wat moeten we hiermee?’ Hij heeft het grootste gelijk van de wereld, want dat mens heeft nooit gefunctioneerd.”

Theo Maassen die zijn vrouw lijkt te hebben geslagen? Ook geen punt, vindt Johan. “Theo Maassen is gewoon geofferd door slechteriken die hem een oor aan willen naaien. Er mag ook wat waardering voor hun kwaliteiten zijn. Ik blijf de slachtoffers verdedigen en ik hoop dat Jan van MAX me blijft steunen.”

Slachtoffers

Oftewel: volgens Johan zijn Matthijs, Mart en Theo hier de grote slachtoffers. Wilfred Genee verbetert hem: “Voor de duidelijkheid: het zijn de daders in principe hoor. Dat is een beetje het verschil.”

Johan: “Ja, maar ik vind het langzamerhand slachtoffers.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen