Theo Maassen nog niet van Privé af: ‘Ja, er komt een vervolg aan’

Het is nu dag zeven dat Theo Maassen bij elke buurtsuper in het tijdschriftenrek ligt met een schokkende headline naast zijn hoofd. Gaat Privé een weekje verlengen? “Er komt een vervolg.”

Theo Maassen © NPO

Het is een van de schokkendste covers van weekblad Privé ooit: die waar het imago van Theo Maassen mee is vernietigd. Helemaal vanuit het niets – althans, voor het grote publiek – is de humorhulk beschuldigd van huiselijk geweld. Privé zegt over transcripties te beschikken waarop Theo’s vrouw vertelt dat hij haar een gebroken neus heeft geslagen.

Er komt vervolg

Het is alweer even geleden dat een BN’er zó erg voor de bus is gegooid door een mainstream medium (en dus niet door een juicekanaal). “Het showbizzjaar is niet saai begonnen met Theo Maassen”, zegt Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. “Mensen kijken reikhalzend uit naar het vervolg natuurlijk en dat gaat zeker komen.”

Oei, dat is geen goed nieuws voor Theo. Hij dreigt dus nóg een week bij elke buurtsuper met zijn hoofd in het tijdschriftenrek te liggen en dat is natuurlijk desastreus voor zijn imago. Heeft Privé nog meer dirt gevonden in het 125 duizend woorden tellende chatgesprek dat als basis van de eerste coverstory diende?

‘Kom langs, Johan’

Het valt Evert tegen hoeveel media-aandacht er is voor het vermeende huiselijk geweld door Theo. “Iedereen is zich aan het ingraven geloof ik. Johan Derksen vond het allemaal maar flinterdun: mwoah. Dan zou hij even langs moeten komen en dan mag hij die appjes van me zien. Theo blijft zwijgen en de VPRO houdt ook de kaken stijf op elkaar.”

Hij vervolgt in de podcast Strikt Privé: “Ja, dat is hun manier van de boel organiseren denk ik, maar dat Zomergasten komt er wel aan en tegen die tijd zal je toch een beslissing moeten nemen over zijn al dan niet aanblijven, want je weet niet wat er nog komt.”

In scène gezet?

Veel mensen kunnen bijna niet geloven dat Theo iemand is die huiselijk geweld zou plegen. “Wat als… Theo Maassen met z’n vrouw en vriendin(nen) dit drama in scène heeft gezet, als statement tegen trail by (social) media?”, vraagt ene Tim zich af op X.

Mevrouw Carry daarop: “Ik vind het inderdaad zo’n krankzinnig verhaal, je zou het bijna denken. Welke moeder vindt het bijvoorbeeld oké dat dit soort WhatsApp-verhalen doorgespeeld worden naar een blad als Privé en zo in de openbaarheid komen. Heel schadelijk voor je kinderen.”

Tim: “Ja, dat ook.”

Privé-cover

De schokkende Privé-cover:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Theo Maassen niet ontkent, kan hij dan nog wel aanblijven als Zomergasten-host?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen