Johan Derksen springt in bres voor Theo Maassen: ‘Wijf is griezel!’

Hoe kan het ook anders: Johan Derksen springt fanatiek in de bres voor Theo Maassen, die zijn vrouw Joyce een gebroken neus lijkt te hebben geslagen. “Dit is in een pot stront roeren!”

Johan Derksen en Theo Maassen © SBS

Theo Maassen is flink de klos nu Privé in het bezit is gekomen van een 125 duizend woorden tellend app-gesprek tussen zijn vrouw Joyce en zijn minnares Angela. Joyce is daar niet boos over; ze heeft het tijdschrift slechts verzocht om haar niet letterlijk te citeren, maar te parafraseren. Ze vertelt in de appjes dat Theo haar een gebroken neus heeft geslagen.

Klikpartij

Dit kennelijke incident van huiselijk geweld staat volgens Privé niet op zichzelf; in acht pagina’s zet het tijdschrift op een geloofwaardige manier uiteen dat Theo een agressieve kant heeft. En dan is Johan Derksen er natuurlijk als de kippen bij om dat onmiddellijk te bagatelliseren. Alleen Jan Slagter nog boos aan een talkshowtafel en we zijn weer compleet.

Johan vindt het artikel van Privé, waar zeven weken lang aan is gewerkt, niet sterk genoeg. In VI: “Als ik dit in mijn hoofdredacteurentijd op mijn bureau had gekregen, dan had ik het nooit in mijn leven gepubliceerd. Het is namelijk flinterdun. Er heeft weer iemand geklikt en de spil in de hele klikpartij is niemand minder dan Sunny Bergman.”

Rancune

Ah, Johan schuift het Privé-artikel terzijde omdat er sprake is van persoonlijke rancune richting adverteerdersbeller Sunny. Zij is door minnares Angela gevraagd om het vermeende huiselijk geweld door Theo aan te kaarten bij zijn werkgever VPRO. Die besloot Theo in het voorjaar van 2023 op het matje te roepen, maar hij praatte zich eruit.

Johan: “Er wordt ook schande van gesproken dat Theo Maassen minnaressen heeft, maar daar heeft Sunny Bergman geen reet mee te maken en de VPRO niets mee te maken. Alleen Theo zijn vrouw zou er wat van kunnen zeggen.”

Onzin. De tv-kijker kiest zijn eigen lievelingen en heeft natuurlijk het finale woord.

Gebroken neus

De stelling over de gebroken neus van Theo’s vrouw is gebaseerd op haar eigen appjes, maar dat vindt Johan niet voldoende bewijs. “Er staat keihard op de voorpagina dat hij zijn vrouw een gebroken neus zou slaan. In dat stuk staat dan: ‘Toen zou hij haar geslagen hebben.’ Het is flinterdun. (…) Dat is totaal niet hard bewezen.”

Privé-baas Evert Santegoeds reageert daarop in Shownieuws: “Er staat in het blad wel ‘zou een gebroken neus hebben geslagen’, maar in de appjes staat gewoon: ‘Heeft een gebroken neus geslagen.’ Het is gruwelijk om te lezen. De vrouw van Theo weet al sinds december dat we hiermee bezig zijn en heeft nooit gezegd: ‘Je mag niets met die appjes.’”

Griezel van wijf

Het lijkt Johan vooral te storen dat Sunny een rol speelt in dit verhaal. Hij blijft er maar over doorgaan: “Ik vind ook dat als dames boos zijn en aangifte willen doen, ze naar de politie moeten. Daar doe je aangifte, maar niet via Sunny Bergman bij de VPRO. Als die in een pot met stront kan roeren, dan doet ze dat graag.”

Hij vervolgt: “Als wij wat verkeerds zeggen hier, dan belt ze onze adverteerders dat ze niet meer moeten adverteren. Dat is een hysterica eerste klas. Een griezel van een wijf. En die bemoeit zich hier ook weer mee en Theo is ernstig beschadigd, hè? Dit is zo’n beetje het ergste wat je voor je kiezen kunt krijgen, dit soort publiciteit.”

Dubieus verhaal

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp verwacht dat Theo zich terugtrekt als presentator van Zomergasten. “Daar gaat Tina Nijkamp weer niet over”, roept Johan.

Zelf vindt Johan dat Theo gewoon lekker z’n gang kan blijven gaan zolang hij nergens voor veroordeeld is. Een beetje waarom we Peter Gillis nog steeds op de buis zien zeg maar. “Ik vind nog steeds dat we er niets mee te maken hebben. Zolang er geen aangifte bij het OM gedaan is, dan is het geen zaak.”

Persoonlijke band

Net alsof Theo alleen schuldig kan zijn als het OM voldoende bewijs vindt… Er is ongetwijfeld bewust voor gekozen om geen aangifte te doen, maar dat is wel de reden waarom Johan afhaakt: “Ik vind het een heel dubieus verhaal.”

En René van der Gijp? Die houdt wijselijk zijn mond; hij borrelt naar eigen zeggen minstens één keer per jaar met de cabaretier. “Ik heb het niet gelezen.”

Ah, dat komt in dit geval wel héél goed uit.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen vindt 125.000 appjes van Theo's vrouw als bron 'flinterdun'. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen