‘Hélène Hendriks niet eerlijk over bemoeienis van John de Mol’

Hélène Hendriks is niet helemaal eerlijk over de directe bemoeienis van John de Mol, vermoedt tv-expert Victor Vlam. “Hij houdt zich als zendereigenaar echt wel bezig met de gastenlijst.”

Hélène Hendriks en John de Mol © SBS

Het conservatief-populistische geluid van Vandaag Inside had ook in de winterse vervanger met Hélène Hendriks wel iets luider mogen klinken, vinden critici. Zij schrokken ervan dat ze opeens types als Alexander Pechtold aan tafel had zitten. Daarop riep tv-criticus Victor Vlam dat zendereigenaar John de Mol waarschijnlijk meer linkse gasten heeft geëist.

Links of rechts

Hélène ontkent dat stellig, maar Victor houdt voet bij stuk. “Ze heeft er een heel groot nummer van gemaakt om te zeggen dat het programma niet meer linkse gasten uit mocht nodigen van John de Mol, dat dat niet moest van John de Mol. Dat heeft ze meerdere keer gezegd. Ik had gezegd op Twitter dat dat wel zo was”, reageert de mediakenner.

Hij vervolgt in de podcast De Communicado’s: “Nou, laat ik daar het volgende over zeggen: het lijkt mij volstrekt logisch dat John de Mol zich wel degelijk bemoeit met de koers van een bepaald programma. Of een programma rechtse of een linkse of een brede signatuur heeft, dat is natuurlijk iets waar hij zich als zenderbaas echt wel mee bezighoudt.”

Bij alle details

Victor weet uit ervaring hoe John te werk gaat. “Mijn ervaring bij Talpa… Ik heb natuurlijk als Amerika-kenner heel veel bij Talpa-programma’s gezeten, bij verschillende programma’s van Talpa. En ik weet ook dat John bij echt alle details betrokken is, inclusief dat soort dingen.”

Hij vervolgt: “Sterker nog: voor een programma waar ik nog nooit was geweest, belde een redacteur die ik niet kende mij ineens, en die zei van: ja, ik heb jouw naam gekregen van John. Dus letterlijk is hij bezig met inderdaad de gasten.”

‘Heel erg plausibel’

Het kan zijn dat John niet elke avond bovenop de gastenlijst zit, maar wel de algemene koers bepaalt, aldus Victor. “Misschien heeft hij niet bepaalde gasten voorgedragen bij De Oranjewinter, maar het feit dat hij bezig is met het profiel van de gasten… Jongens, dat is echt heel erg plausibel.”

Hij besluit: “Het lijkt me echt dat dat gebeurd is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat John de Mol zich op programmaniveau met de Hélène Hendriks-show bemoeit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen