‘Tim Hofman overdrijft over bijna-moord, loopt er erg mee te koop’

Tim Hofman loopt wel héél erg te koop met zijn status als bedreigde mediamaker, vindt Evert Santegoeds. “Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij het allemaal erg interessant vindt.”

Tim Hofman © NPO

Het heeft flinke indruk op Tim Hofman gemaakt: een nogal verstrooide man is in september met een omgebouwd gaspistool naar het BNNVARA-pand gekomen, waar hij tegen een beveiliger riep dat hij de presentator wilde doodschieten. Tim was op dat moment niet aanwezig in het pand en kort daarna werd die man aangehouden.

Evert kritisch

Tim was na dat incident lange tijd afwezig van de socials en inmiddels heeft hij er talloze interviews over gegeven. “Het is hem niet in de koude kleren gaan zitten, heb ik hem gisteren horen zeggen”, zegt Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden in de podcast Strikt Privé.

Collega Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé, vindt dat overdreven. “Als je het nou sec bekijkt, wat is daar nou eigenlijk gebeurd? Iemand die al binnenkomt van (zet verdwaasd stemmetje op, red.): ‘Oh, ik kom Tim Hofman oml…’ Ja, die is natuurlijk wel erg van het padje.”

Geen gevaar

Het wordt allemaal wel heel erg uitgemolken door Tim, vindt de bladenmaker. “Als je dan zelf ook al je pistool afgeeft aan de portier, dan denk ik: Tim, hele uitzendingen, eindeloze interviews, afgelopen week ook weer in kranten.”

Hij vervolgt: “Sec is het natuurlijk gewoon een heel vervelend incident, heeft-ie geen moment gevaar gelopen en zou het lang niet de aandacht krijgen als het op een gewoon kantoor was gebeurd bij iemand, als het niet Tim Hofman was geweest.”

Politieknop

Jordi vraagt zich af of Evert het nu niet te erg bagatelliseert. “Tegelijkertijd heeft hij van de politie wel een politieknop gekregen waarmee hij overal en nergens op een knop kan drukken.”

Evert cynisch: “Ja, dat moeten we ook allemaal weten. Het is ook wel een beetje… Ik kan me niet helemaal aan de indruk onttrekken dat hij het ook wel heel erg interessant vindt allemaal.”

‘Weet het niet’

Het is allemaal heel erg uit proportie gehaald, vindt Evert. “Er is iemand op een kantoor geweest waar hij niet was en die heeft wat dingen gezegd die heel gevaarlijk klinken inderdaad, maar die zijn eigen pistool aan de portier gaf. Dus ja, ik weet het niet…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Tim Hofman het ook wel interessant vindt om met zo'n politieknop rond te lopen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen