Fajah Lourens kotst op Yvonne Coldeweijer: ‘Riooljournalistiek!’

Fajah Lourens vindt dat Yvonne Coldeweijer riooljournalistiek bedrijft en stelt dat ze fouten maakt, maar die niet toegeeft. “Ik had haar in haar eigen sop moeten laten gaar koken.”

Fajah Lourens en Yvonne Coldeweijer © NPO

De roddels over een eventuele affaire met Ruud de Wild hebben flink wat aandacht gegenereerd voor Fajah Lourens en haar nieuwe boekje, maar toch wil ze de bron – Yvonne Coldeweijer – niet bedanken. Sterker nog: ze is flink pissig over de bewering van Yvonne dat ze tijdens haar jeugd door het leven ging als Nicole Lourens. En dus niet als Fajah.

Laten triggeren

Vindt Fajah dat je als BN’er moet reageren op de juicekanalen? “Nee, niet op dat van Ruud, nee maar later begon ze dus over dat ik niet Fajah zou heten. Toen heb ik me tóch laten triggeren”, zegt ze in The Friday Move. “Dat heeft zij bedacht, dat ik zo niet heet. Of haar spionnen.”

Hoe zit het dan precies? “Ja, ja, ik heet Fajah Hanna Nicole, maar ik heb ooit een keer, toen ik me schaamde voor mijn naam Fajah, en we gingen verhuizen van oost naar noord, toen heb ik van mijn twaalfde tot mijn achttiende Nicole aangehouden als naam.”

‘Heel jammer’

Fajah heette dus eerst Fajah, toen Nicole en nu weer Fajah. Dan is die juice toch niet volledig uit de lucht gegrepen? “Weet je wat ik er gewoon jammer aan vind? Je mag natuurlijk van alles zeggen en vinden. Maar in dit geval dus, dat zij dat deelt met…”

Gastheer Wilfred Genee: “Ik neem aan dat het over Yvonne Coldeweijer gaat nu.”

Fajah: “Ja, ik had haar achternaam verkeerd uitgesproken op tv en daardoor was zij beledigd – ik zal haar achternaam niet herhalen, want ik ken hem kennelijk niet – waardoor zij in een soort van aanval ging dat ik niet heet zoals ik heet.”

Riooljournalistiek

Nu baalt Fajah van de manier waarop ze heeft gereageerd in deze paspoortgate. “Ik heb toen heel kinderachtig, want ik werd er dus door getriggerd, mijn paspoort gedeeld en haar getagd. En als je een goede journalist bent, dan rectificeer je dus je fout. En dat deed ze dus niet.”

Gemeen, vindt Fajah dat. “Zij heeft het dan altijd over de waarheid. ‘De mannen moeten de waarheid vertellen.’ Maar als je er dan zelf achterkomt dat je de waarheid niet vertelt, dan laat je het gewoon staan. Dus mijn opa zou dat riooljournalistiek hebben genoemd.”

‘Het raakt me’

Fajah baalt stevig. “Dit raakte me dus. Ik denk altijd: als iets je raakt, dan zegt dat iets over hoe je naar jezelf of zo kijkt, want waarom zou het je raken als je gewoon lekker in je vel zit en iemand zegt: je ziet er niet uit? Ja, dat boeit je dan niet, want je vindt gewoon dat je er goed uitziet. Dus ik snapte niet helemaal waarom dit mij nou raakte over mijn naam.”

De naamfluïde fitnessgoeroe besluit: “Ik vond het heel kinderachtig dat ik mijn paspoort had gedeeld. Ik had haar gewoon in haar sop moeten laten gaar koken. Maar ik ben er nog niet achter waarom het mij heeft geraakt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen