Thijs Römer is er klaar mee, zet advocaat aan de kant na ‘blunder’

Thijs Römer heeft advocate Wikke Monster aan de kant gezet. Hij gaat zijn hoger beroep in met een nieuwe raadsvrouw aan zijn zijde: Ivonne Leenhouwers. “Was hij niet tevreden?”

Thijs Römer © SBS

Het was in de zomer een enorme shock voor Thijs Römer: hij moet daadwerkelijk een maand de gevangenis in voor het online misbruik van drie minderjarige meisjes. Zelf vindt hij dat heel raar. “Het was meer een vrolijk gesprek over seks”, zei hij tijdens de rechtszaak. “De psycholoog zei: je bent te veel als hulpverlener in dit verhaal komen te staan.”

Hulpverlener Thijs

Thijs heeft de meisjes dus niet misbruikt, maar hen geholpen, vindt hij zelf. ‘Hulpverlener’ is volgens hem echt een heel treffend woord. “Ik denk dat dat het woord is dat het beste klopt.”

En voor hulp verlenen wil Thijs niet de gevangenis in, dus heeft hij hoger beroep aangetekend. Maar daarvoor heeft hij wel een nieuwe advocaat in de arm genomen: Wikke Monster is ingeruild voor Ivonne Leenhouwers, meldt Shownieuws. “Dat betekent dus dat hij niet tevreden is over zijn vorige advocaat?”, aldus Story-baas Guido den Aantrekker.

‘Tijd voor een ander’

Bram Moszkowicz weet niet wat de reden is. “Het kan zijn dat hij afscheid heeft genomen van zijn advocaat om wat voor reden dan ook óf andersom.”

Strafpleiter Natacha Harlequin: “Of beide. Dat je denkt: de klik is er niet meer, het vertrouwen is er niet. Of dat je denkt: met alles wat je me nu verteld hebt, alles wat we samen besproken hebben, is het tijd voor een ander.”

Eén ding is zeker: de advocatenwissel komt na die enorme blunder met dat rare hulpverlener-argument.

Strategie

Natacha denkt dat Thijs dit op advies van zijn vorige advocaat Wikke heeft gezegd. “Haar hele strategie en hoe zij cliënten bij staat – daar schrijft ze ook over, ik heb ook wel eens een gastcollege van haar gevolgd – is: ik wil juist niet dat mijn cliënten de rechter naar de mond spreken, maar dat ze gewoon écht zeggen wat ze voelen en hoe ze het zien.”

Bram verbaasd: “Dat zou dus betekenen, Natacha… Want wat heeft hij gezegd in de rechtszaal? Dat hij de meisjes les aan het geven was. Maar dat kun je toch niet menen?”

Natacha: “Ja, en dat hij vrijer was opgevoed in Amsterdam.”

‘Zeg het níet!’

Die advocaat Wikke had Thijs echt moeten ontraden om dat te zeggen, vindt Bram. “Stel dat het waar is, dan zou ik hem nóg als advocaat hebben geadviseerd om níet de waarheid te vertellen en te zeggen dat hij spijt heeft.”

Natacha: “Dat is waar. Dat is waar, mee eens.”

Bram zou Thijs hebben geadviseerd om spijt te betuigen en een drank- en drugsverslaving in de strijd te gooien. “Als hij dat advies had gevolgd, ook omdat het zo is denk ik, dan had hij er beter – is mijn overtuiging – op gestaan in de rechtbank.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Thijs Römer moet een maand daadwerkelijk de bak in, maar gaat in hoger beroep. Toch beter een langere celstraf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen