Özcan Akyol bijna geschorst door VI? ‘Hij boft echt dat het kerst is’

Özcan Akyol heeft flink wat teweeggebracht met het beledigen van boa’s in Vandaag Inside. De talkshow is opvallend diep door het stof gegaan. “Is dit het einde van Eus in VI?”

Boa en Özcan Akyol © SBS

De boa’s zijn in rep en roer sinds ze maandagavond keihard werden beledigd door Özcan Akyol aan tafel bij Vandaag Inside. In de dagen erna gebeurde er iets opvallends: er was duidelijk ongemak bij het VI-trio over de uitspraken die hun vaste gast had gedaan. Op een gegeven moment zat boa Vadym zelfs in de studio, die een soort van excuus kreeg.

Tandje minder

Vadym noemde de uitspraken ‘kwetsend, vernederend en eigenlijk buitenproportioneel’. Johan Derksen ging daarna zo ongeveer door het stof. “We mogen wel cynisch blijven, maar er zijn grenzen. Laat ik het zo zeggen. We gaan het allemaal helemaal rechttrekken.”

Wilfred Genee: “We vellen makkelijk oordelen met z’n allen, ook in dit programma. Het is een beetje uit de hand gelopen, bij ons ook.”

Johan: “Als je achteraf kijkt had het wel een tandje minder gekund.”

Reprimande

Victor Vlam, een beruchte mediakenner, zat voor de buis en verbaasde zich behoorlijk. “Flinke reprimande voor Özcan Akyol in Vandaag Inside. Zijn kritiek op boa’s had wel iets minder gekund volgens Wilfred. Een fout erkennen is niet iets dat ze vaak doen”, schrijft hij op X.

Als iemand hem vraagt of dit het einde is van Eus in VI, zegt Victor: “Ze zijn principieel tegen het cancelen van mensen dus dat verwacht ik niet. Maar als de winterstop niet na vandaag begon, hadden ze hem waarschijnlijk een paar weken even niet gebeld.”

Kerstvakantie

Özcan is dus gered door de kerstvakantie? Ja, denkt Victor. En daarna mag hij volgens hem gewoon weer terugkomen, ondanks dat ze tegenwoordig meer gasten hebben dan voorheen. “Ze hebben het bestand aan tafelgasten iets uitgebreid dit seizoen. Maar Eus past goed in het format en die gasten zijn nog steeds schaars.”

De knieval die het VI-trio heeft gedaan voor boa’s zal ook te maken hebben met het feit dat SBS 6 vanaf maandag elke avond een heuse boa-soap uitzendt. “Hopelijk willen ze nog wel aan het programma medewerking verlenen, anders heeft Frans Klein een probleem om 18 uur”, schreef Tina Nijkamp daarover.

Aan hun laars

Victor denkt niet dat die knieval te maken heeft met die soap. “Ben geneigd om te denken dat ze dat aan hun laars zouden lappen. Wat misschien wel meespeelt is dat boa’s tot hun publiek behoren. De achterban van VI is een dwarsdoorsnede van de bevolking.”

Aan hun laars? Het VI-trio mag toch ook niet praten over de deelname van ‘directeurtje’ Marco Louwerens aan De Slimste Mens? Victor: “Ja, goed punt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Özcan Akyol heeft geblunderd met het belachelijk maken van boa's?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen