‘Vandaag Inside-trio mag niet praten over ‘directeurtje’ in Slimste’

Hé, dat is gek: zit ‘directeurtje’ Marco Louwerens avond aan avond te schitteren in De Slimste Mens, zien we er helemaal níets van terug in Vandaag Inside. Hoe kan dat? Is het verboden?

Marco Louwerens en Wilfred Genee © SBS 6

Marco Louwerens wordt al jaren liefkozend ‘directeurtje’ genoemd door de mannen van Vandaag Inside. Hij was er laatst nog te zien in de rol van Sinterklaas, ondanks dat hij recentelijk is vertrokken als bobo van Talpa. Door dat vertrek voelde hij zich vrij om mee te doen aan De Slimste Mens; eerder zag zijn baas John de Mol dat niet zo zitten.

‘Ze mogen niet!’

We zien Marco nu al de hele week zitten in de hitquiz van NPO 1, maar er wordt helemaal níks over gezegd in Vandaag Inside. Geen fragmentje, geen beelden, geen opmerking erover. Helemaal niets. En dat móet wel iets betekenen, want een VI-prominent die in zo’n populair programma zit? Dat zou normaal gesproken direct een onderwerp zijn.

Aan de makers van De Slimste Mens kan het in elk geval niet liggen, want de producent ervan, Marc Dik, schrijft in een inmiddels verwijderd X-bericht: “Best vreemd, over ‘directeurtje’ die het toch alleraardigst doet in De Slimste Mens wordt in Vandaag Inside met geen woord gerept. Het lijkt wel of ze er zelfs niet over mogen praten.”

‘Heel erg vreemd’

Huh? De mannen van Vandaag Inside mogen niet praten over Marco die meedoet aan De Slimste Mens? Nou, dat zou eigenlijk best kunnen, want John de Mol verbiedt zijn sterren ook om deel te nemen aan het programma. Hij vindt de kennisquiz een te grote bedreiging voor zijn eigen programma’s om half negen.

Maar om de mannen van VI zelfs een verbod op te leggen om over De Slimste Mens te práten? Het is in elk geval wel verdacht dat ze niets over Marco’s deelname zeggen, vindt ook media-expert Victor Vlam. “Heel vreemd, ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat John de Mol geen Slimste-beelden in Vandaag Inside wil?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen