Veldhuis & Kemper stellen hevig teleur: ‘Hit in theater, flop op tv’

Remco Veldhuis en Richard Kemper zijn al jaren een succes in het theater, maar op televisie wil het maar niet echt lukken. Ook gisterenavond scoorden ze weer abominabel, aldus Tina Nijkamp.

Veldhuis & Kemper © NPO

Ze zijn een van de bekendste duo’s van het land: Veldhuis & Kemper, maar helaas lukt het Remco Veldhuis en Richard Kemper niet om dat om te zetten in klinkende kijkcijfers. Ze waren gisterenavond om half elf op de buis met hun voorstelling Hou Dat Vast, direct na kijkcijferhit Even Tot Hier op NPO 1, maar ze scoorden héél slecht.

Weglopers

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp wijdt er een hele story aan op haar analysekanaal. “Sommige sterren zijn kijkcijfermagneten zoals Ruben Nicolai, Özcan Akyol of Gerard Joling. Ze scoren altijd goede kijkcijfers”, legt ze uit. “Sommige andere sterren hebben het tegenovergestelde effect.”

Die sterren worden door Tina ‘kijkcijferweglopers’ genoemd. “Veldhuis & Kemper is misschien wel het bekendste voorbeeld. Het is onverklaarbaar hoe het komt, want ze spelen voor uitverkochte zalen, maar hoge kijkcijfers halen ze helaas bijna nooit.”

Flop na flop

Veldhuis & Kemper zijn een kijkcijferdrama, weet Tina. “Na jarenlange avonturen bij SBS 6 (ongeveer vijftien jaar met vele panelshows die flopten en registraties) en tussendoor even RTL zorgt nu Jan Slagter van Omroep Max voor ze, maar ook daar geen hoge kijkcijfers.”

Er keken gisteren 432 duizend mensen naar de registratie van Hou Dat Vast. “Helaas. Na een instroom van 1,8 miljoen kijkers voor Even tot Hier. Maar liefst 1,4 miljoen mensen zapten dus weg.”

Terug in april

Even Tot Hier zette dus wederom prachtige kijkcijfers neer, maar, zo zegt Tina: “Geen lineaire recordcijfers dit seizoen. De eerste aflevering scoorde lineair het hoogst met bijna 2 miljoen kijkers. Op 6 april pas zijn de heren terug.”

En dat heeft weer alles te maken met Arjen Lubach. Hij is vanaf 22 januari tien weken lang te zien met zijn Avondshow.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Veldhuis & Kemper leuk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen