Marco Schuitmaker uitgelachen in Khalid & Sophie? ‘Dit zegt álles!’

Tina Nijkamp vindt het niet leuk hoe Marco Schuitmaker gisterenavond werd bejegend in de talkshow Khalid & Sophie. “Precies hoe dit onderwerp werd behandeld is dus grachtengordel!”

Tina Nijkamp en Marco Schuitmaker © RTL, NPO

Het is vechten tegen de bierkaai: Khalid & Sophie probeert opeens wat geforceerd te bewijzen dat ze helemaal niet links-progressief, elitair en grachtengordel zijn, zoals het programma door critici wordt omschreven. Gisterenavond ontving Sophie Hilbrand niemand minder dan de volkse artiest Marco Schuitmaker, die zijn hit De Engelbewaarder kwam zingen.

Mooi nummer

Tina Nijkamp, de kijkcijferautoriteit van ons land, heeft het fragment gezien en houdt er een nare bijsmaak aan over. Ze plaatst op haar analysekanaal een screenshot van een lachende Sophie met op de achtergrond een zingende Marco. “Het probleem van Khalid & Sophie in één shot. ‘Lachen dat Marco Schuitmaker in de studio is'”, schrijft ze.

Het dedain straalt er volgens Tina van af. “Precies hoe dit onderwerp werd behandeld is dus grachtengordel. Beste redactie, het nummer De Engelbewaarder is GEEN guilty pleasure, het is gewoon een mooi nummer.”

‘Wat zeg je nou?!’

Wilfred Genee reageert verbaasd op het optreden van Marco. “Zeg je nou dat Marco Schuitmaker er vanavond zat?! Die zondag bij ons in de Ziggo Dome gewoon De Engelbewaarder gaat zingen?”, zegt hij in Vandaag Inside.

Politiek verslaggever Sam Hagens cynisch: “Ze hebben wel geluisterd naar de kritiek van grachtengordel-tv.”

Wilfred: “Dan maak je jezelf toch helemaal belachelijk? Je maakt al die tijd gewoon verschrikkelijk slechte tv en nu ineens in paniek ga je De Engelbewaarder halen.”

Sam: “Ze luisteren in elk geval naar kritiek, toch?”

Rare keuze

Tina zat gisterenavond ook in de talkshow Beau en daar uitte ze kritiek op de keuze om Khalid & Sophie op de late avond te zetten, waardoor Op1 moet stoppen. “Dat vind ik best wel een rare keuze, omdat zij niet heel goede kijkcijfers hebben en ze hebben het probleem dat ze heel elitair zijn. Ze zijn heel erg grachtengordel, zoals dat dan heet.”

Ze vervolgt: “Ze zijn niet zo breed en ik denk dat het voor een late-avondshow wel fijn is als je wat breder wordt. Ik denk wel dat zij heel erg moeten gaan kijken hoe ze dat doen. Dat ze iets minder Connie Palmen gaan doen en iets meer De Zeven Zussen, dat boek dat we allemaal kennen, gaan bespreken.”

Hele week

Beau van Erven Dorens denkt wel dat het een verbetering is dat er dan niet zoveel presentatoren op de late avond zitten, zoals bij Op1. “Het is wel goed dat ze er dan over de hele week zijn, dus niet allemaal wisselende presentatoren. Dat is op zich een goede keuze?”

Tina: “Nou, ik denk dat het uiteindelijk vooral te maken heeft met de line-up en welke onderwerpen je doet. Ik denk dat er voor Khalid & Sophie een enorme opdracht ligt om dat echt wat breder en voor heel Nederland te doen.”

Fragment

Marco Schuitmaker in Khalid & Sophie:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen