Johan Derksen trakteert Gordon op realitycheck: ‘Hoe dúrf je dit?!’

Johan Derksen vindt het respectloos en wereldvreemd dat Gordon de vlag uithangt omdat zijn contract bij Talpa dit weekend is verlopen. “Hoe durf je het te zeggen?”, briest de VI-ster.

Gordon en Johan Derksen © SBS

Het is misschien wel de grootste vergissing die John de Mol met SBS 6 heeft gemaakt: het aanbieden van een vijfjarig (!) contract aan Gordon. Het is een ongewoon lang contract in de tv-wereld, omdat een ster tegenwoordig in no time helemaal uit de gratie kan raken en bij Gordon is het risico daarop groot. En één ding is zeker: hij is uit de gratie geraakt.

‘Hoe durf je?!’

Mediacriticus Victor Vlam zette eerder al uiteen dat Gordon echt ongewoon veel flops op zijn naam heeft staan. Hoe hij de entertainer omschrijft? Als een kamikazepiloot die zijn eigen carrière om zeep helpt. Goor had donderdag zijn laatste dag in dienst bij Talpa en hij beloofde eerder dat hij op vrijdag de vlag zou uithangen, zó blij was hij met zijn Talpa-exit.

Schofferend, vindt Johan Derksen zo’n opmerking. Hij herinnert Goor er fijntjes aan dat hij God op z’n blote knieën mag danken dat hij de afgelopen jaren überhaupt betaald kreeg door John de Mol. “Niet te geloven. Die gozer zou vandaag een vlag uithangen, want zijn contract bij Talpa liep af. Hoe durf je het te zeggen?”, reageert hij in Vandaag Inside.

Wanprestaties

Gordon is echt schaamteloos, vindt Johan. “Die gozer heeft zijn zakken gevuld met louter wanprestaties, die heeft heel Nederland tegen zich in het harnas gejaagd en die heeft dan de arrogantie om blij te zijn dat hij van dat kut-Talpa af is. Het hele jaar heeft hij zomaar voor niks al die centen in zijn zak gestoken!”

René van der Gijp: “De afgelopen twee jaar denk ik voor niks! Hij deed af en toe in het weekend nog wel eens een programma en daar keek niemand naar.”

Uitgekotst

Johan denkt niet dat RTL interesse heeft in Gordon. “Heel Nederland heeft hem uitgekotst, hij heeft aan zelfvernietiging gedaan, structurele zelfvernietiging en éindelijk is het hem gelukt.”

Hélène Hendriks: “Het is eigenlijk heel erg zonde, want wij hebben hem natuurlijk super gewaardeerd. Wij vonden hem heel leuk met Gerard Joling. Daar waren ze zó grappig. Hij kan heel goede grappen maken, maar hij kan niet zo goed incasseren.”

Pep op

Dan toont Vandaag Inside de nogal hysterische beelden van eerder dit jaar waarop Gordon roept dat hij de vlag gaat uithangen als hij weg is bij Talpa.

Johan: “Zo heeft hij een pilletje op, want een normaal mens reageert niet zo. Dit zijn echt de gebaren en de gemoedstoestand van iemand die pep op heeft.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon is letterlijk slapend rijk geworden bij Talpa. Schandalig om dan te roepen dat de vlag uit kan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen