Angela de Jong ontroostbaar, huis overstroomd: ‘Souterrain total loss’

De feestmaand had niet slechter kunnen beginnen voor Angela de Jong, want door een gesprongen waterleiding is is haar halve huis zo ongeveer verwoest. “Het souterrain moet er helemaal uit.”

Angela de Jong © RTL

De laatste dagen is Angela de Jong echt véél later met haar column dan gebruikelijk – soms is ie er pas om drie uur ’s middags – en dat blijkt een reden te hebben. Er is namelijk sprake van een afschuwelijk drama in haar persoonlijke leven. Een drama waardoor álles even op zijn kop staat voor de gevreesde opiniediva van het AD. Wat is er aan de hand?

Ander huis gekocht

Als Wilfred Genee haar op de radio vraagt hoe het gaat, klinkt Angela teneergeslagen. “Eh, wil je het sociaal wenselijke of het echte antwoord? Het is een beetje hectisch en dat heeft niets met mijn werk te maken, maar met mijn thuissituatie. We hebben een ander huis gekocht, dat is heel leuk…”, begint ze haar verhaal in BNR’s The Friday Move.

De gastheer onderbreekt haar: “Dat krijg je natuurlijk. Zo populair, dan kun je wat beters.”

Angela: “Dat zijn jouw woorden, maar we hebben een leuk ander huis gekocht.”

Leiding gesprongen

Wilfred plaagt Angela: “Je hebt die acht ton laten lopen destijds bij John, dus dan komt het op een andere manier binnen.”

Angela: “Nee, het blijft een simpel huis, maar vlak voordat er foto’s gemaakt werden voor de verkoop, is er bij graafwerkzaamheden in de straat een waterleiding geraakt en daardoor is onze achtertuin en die van de buren ondergestroomd. Het is ook allemaal het huis binnengelopen. En er moesten nog foto’s gemaakt worden.”

Sabotage

Eén of andere kluns in een graafmachine heeft de waterleiding dus exáct op het punt geraakt dat het alleen Angela en één van haar buren treft?! Er is vooralsnog niets dat duidt op sabotage, maar het is allemaal wel heel vreemd. Zat er familie van Khalid & Sophie in die graafmachine? Of heeft ene Wendy van D. iemand een envelopje toegeschoven?

De missie is dan in elk geval geslaagd, want Angela’s paleisje is compleet geruïneerd. “Het souterrain wat we net twee jaar geleden verbouwd hebben, moet er helemaal uit. Het moet helemaal opnieuw opgebouwd worden.”

Energielabel C

Het is gelukkig een verzekeringskwestie, aldus Angela. “Dat loopt allemaal wel en het zal heus wel goed komen, maar het is een hoop gedoe en een hoop geregel en een hoop vertraging.”

Uiteindelijk hoopt Angela haar woning goed te kunnen verkopen. De vraagprijs wil ze niet noemen. “Het is een superleuk huis met vijf slaapkamers. Dubbelglas, ja. Energielabel C, een grote tuin.”

Ze grapt: “En nu ook een inpandig zwembad voor de mensen die het willen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft de bestuurder van de graafmachine een goed gevulde envelop gekregen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen