Beau’s nieuwe sidekick haalt uit naar Renze Klamer: ‘RTL niet blij’

Jeffrey Wirtz, de jongen die plotseling in de studio van Beau van Erven Dorens staat, is heel gemeen aan het doen tegen Renze Klamer. “Ik weet niet of RTL daar heel blij mee gaat zijn.”

Jeffrey Wirtz en Renze Klamer © RTL

Je zou het niet zeggen, maar Luuk Ikink is inmiddels alweer 40 jaar oud. Hij begon tien jaar geleden als de sidekick in de talkshow van Humberto Tan en is inmiddels een hele grote televisiester. En nu heeft Beau van Erven Dorens een soort nieuwe guppy-Luuk geïntroduceerd: de 27-jarige Jeffrey Wirtz. Wie hem heeft getipt? De enige echte Luuk zelf!

Renze Klaver

Die Jeffrey heeft nu een heel filmpje op YouTube gezet over hoe hij bij Beau terecht is gekomen en daarin onthult hij dat de drie talkshowhosts van RTL 4 sinds het vertrek van Eva Jinek ieder steeds zes weken op zender zullen zijn. Nu is Beau aan de beurt, en daarna volgen Humberto Tan en Renze Klamer. Of, eh, is het nou Renze Klaver?

Echt géén idee, heeft Jeffrey in dat filmpje. “Voor de mensen die geen tv meer hebben, zoals onder andere ik: elke werkdag op RTL 4 hebben ze een talkshow en dat doen ze in seizoenen van zes weken. Elke zes weken rouleren ze met (…) Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Renze Kla… Klamer, Klaver, Klamer, Renze… En Renze.”

Grapje

Oei, oei, oei, denkt Victor Vlam daarbij. De beruchte mediacriticus vindt die Jeffrey in dat filmpje best authentiek overkomen, máár: “Tegelijkertijd dacht ik: ik weet niet of ze bij RTL heel blij gaan zijn met alles wat er in dat filmpje zit. Hij doet net alsof hij niet de naam weet van Renze Klamer en noemt hem in eerste instantie Renze Klaver.”

Hij vervolgt in de podcast De Communicado’s: “Jeffrey corrigeert zichzelf dan en, nou ja, goed… Dit is allemaal gemonteerd, dus dit is een grapje over de onbekendheid van Renze Klamer, die op zich best aardig en leuk is. Maar ik zal me wel af te vragen: goh, ik ben toch heel benieuwd hoe ze bij RTL hiernaar kijken.”

Peter boos?

Dit zal niet goed ontvangen worden in de RTL-top, vreest Victor. “Ik denk als Peter van der Vorst dit ziet of als Ewart van der Horst van PilotStudio dit ziet… Die denken dan van: onze nieuwe werknemer zit dus de grote ster waar wij massaal op hebben ingezet om een nieuwe personalityshow neer te zetten, namelijk Renze Klamer, af te fakkelen!”

Hij besluit: “Niet de bedoeling, niet de bedoeling. Dus ik denk dat dat nog wel eens… Iemand zal hem waarschijnlijk influisteren van: nou Jeffrey, als je voortaan een sneer wil uitdelen, zoek even iemand van SBS 6… Weet je wel, deel een sneer uit aan Tooske ofzo. Dat is toch wat veiliger voor de politieke belangen hierbij.”

Fragment

Het filmpje van Jeffrey Wurst:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Renze Klamer: kent meer of minder dan de helft van Nederland die naam?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen