Albert Verlinde: ‘Erland en Wendy wilden mij aanpakken ofzo’

Albert Verlinde heeft geen spijt van zijn uitspraken over Erland Galjaard en Wendy van Dijk, het liefdeskoppel dat jarenlang de scepter zwaaide bij RTL. “Ik moest aangepakt worden ofzo.”

Wendy van Dijk, Albert Verlinde en Erland Galjaard © NPO, RTL

Het was een van de laatste wapenfeiten van Erland Galjaard als televisiebaas van RTL: de desastreuze verhuizing van RTL Boulevard naar het Leidseplein en het min of meer ontslaan van Albert Verlinde. De showkenner is er op vrij rigoureuze uitgewerkt bij de showrubriek en dat programma heeft daardoor veel sjeu verloren.

Niet prettig

Albert heeft in de zomer onthuld dat RTL ten tijde van bewind van Erland Galjaard en zijn vrouw Wendy van Dijk een soort sekte was. Alleen als je zoals Thijs Römer aan de keukentafel zat had je een goed perspectief, maar anders kon je het wel shaken. De onthulling van Albert lijkt niet in goede aarde te zijn gevallen; Erland en Wendy zwijgen hem dood.

Toch heeft Albert geen spijt, laat hij nu weten in The Friday Move. “Het was gewoon niet prettig toen. Ik heb heel veel prachtige jaren bij RTL meegemaakt, maar die laatste jaren waren gewoon echt niet leuk. RTL was in crisis toen ik begon, toen kwamen Beau en ik met Boulevard en The Voice kwam. In een keer werd het allemaal weer goed.”

Hakken en zagen

Het is duidelijk dat Albert wil aangeven hoeveel hij heeft betekend voor RTL. “Ik heb er vijftien jaar gezeten, fantastische jaren, maar de laatste drie jaren waren niet echt leuk, nee. Omdat ik altijd heel graag een soort onafhankelijkheid wilde hebben. Ik kreeg niet weinig betaald en had ook nog het geluk dat ik het theaterbedrijf had.”

Kennelijk vonden Erland en Wendy dat niet prettig, vervolgt Albert. “Ik denk dat mensen dachten: die man heeft alles en die zit er maar. Ik was te autonoom geworden en dat moest maar een beetje aangepakt worden ofzo. Daar moest aan gehakt en gezaagd worden. Dan moet je gewoon weg op een gegeven moment.”

Geen bonje

Albert geeft in de nieuwste Weekend aan dat er geen sprake is van bonje met Erland en Wendy. “Ik heb daarna nog met Erland gewerkt en ben Wendy tegengekomen, niks aan de hand. Maar bij RTL hing in die tijd gewoon geen prettige sfeer. Dat zal iedereen beamen, het is er ook niet voor niks allemaal veranderd.”

Hij besluit: “Dat was niet leuk en dat mag je dan toch kunnen benoemen? Dat is geen verdachtmaking of zo. Veel mensen durven hun emoties niet meer onder woorden te brengen. (…) Ik denk dat daar veel ellende van komt, dat men denkt: ik zeg maar niks. Dat staat een gezonde discussie in de weg.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen