Heftig: 17 doden door slangenbeet tijdens AD-interview Freek Vonk

Er zijn zeventien mensen overleden aan een slangenbeet tijdens een AD-interview met Freek Vonk. De dierenvriend is erg geschrokken en werkt eraan om dit in de toekomst te voorkomen.

Freek Vonk © BNNVARA

Freek Vonk is vooral bekend van televisie, maar daarnaast is hij ook actief als wetenschapper en verbonden aan Naturalis in Leiden. Momenteel houdt hij zich bezig met slangengif. “Ons onderzoek richt zich op het beter begrijpen van de chemische samenstelling van slangengif en op nieuwe behandelingen van slangenbeten.”

Zeventien doden

Het belang daarvan is groot, vertelt Freek in een interview met het AD-magazine Mezza. “Heb je enig idee hoeveel mensen jaarlijks overlijden aan een slangenbeet?”

De interviewster van dienst doet een gok: “Eh, 50.000?”

Ze zit ernaast, aldus Freek. “Nee, zo’n 150.000. Dat betekent dat tijdens dit interview alleen al wéér pakweg zeventien mensen zijn overleden.”

Blijvend letsel

Wow, zeventien doden tijdens zo’n vraaggesprekje. Dat zijn er best veel! “En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die het wél overleven, maar blijvend letsel oplopen aan organen, ledematen, zenuwen en ogen. Slangenbeten zijn een oorzaak en gevolg van armoede. De meeste slachtoffers wonen ver van de bewoonde wereld.”

Het is Freeks bedoeling om het hoge aantal slangendoden te voorkomen en daarom werkt hij aan een oplossing. Is hij zelf eigenlijk niet bang voor een beet? Hij heeft thuis een varaan van twee meter rondlopen. “Ik ken hem nu al zo lang, hij zou me nooit bijten”, besluit de dierenvriend.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Freek Vonk graag op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen