Eva Jinek bekent na een jaar: ‘Ik vond Nick & Simon vermoeiend’

Het was vorig jaar na de zomerstop een grote stunt van Eva Jinek: na een roerige periode vol geruchten was zíj degene die Nick & Simon mocht interviewen. “Ik vond het heel vermoeiend.”

Nick Schilder, Eva Jinek en Simon Keizer © RTL

Zo, zo, zo: wat wás er vorig jaar zomer toch een hoop gedoe over Nick & Simon. Na een roerige periode van geruchten over héél raar gedrag van Simon Keizer – hij zou zijn geliefde op een walgelijke wijze bedriegen en allerlei vrouwen uitnodigen in de mancave op zijn kantoor – kwam plotseling het nieuws dat het duo uit elkaar zou gaan.

Stront aan knikker

Nou, dat kán geen toeval zijn, concludeerde iedereen. En ook Yvonne Coldeweijer wist het zeker: die Nick Schilder is dat gedrag van Simon gewoon helemaal spuugzat. Het beeld dat Nick de heilige is van de twee is vorige maand overigens komen te wankelen; toen bracht Yvonne een bizar gerucht over een escortservice naar buiten.

Hoe dan ook: Nick & Simon gingen vorig jaar zomer uit elkaar en Eva Jinek had ze direct na de zomerstop te pakken. Kwamen ze met z’n tweeën naar haar studio toe om uit te leggen waarom ze uit elkaar gingen. Natuurlijk gelijk allemaal gedragsdeskundigen en mimiek-lezers voor de buis en wat zagen die? Stront aan de knikker. Ze keken elkaar niet aan.

Doodvermoeiend

Eva vroeg de heren op de man af naar de geruchten over hun breuk, maar ze bleven maar ontkennen. Ruzie? Welnee! Onenigheid? Ook niet. ‘Leugenaars‘, riep Yvonne na het interview. Hoe kijkt Eva er nou zelf op terug? Ruim een jaar na dato is ze in een interview met de VARAgids iets loslippiger dan toen.

De aanleiding voor dit interview is Eva’s tweede Sonja Barend Award, gewonnen voor haar gesprek met mondkapjesboef Camiel van Gesten. ‘Eva Jinek zag dat het goed was, met een schitterend vermoeide blik aan het einde. Bingo’, staat er onder meer in het juryrapport. Daar reageert Eva op: “Dit is precies waarom televisie mijn allergrootste liefde is.”

Seconde van je gezicht

Als Eva interviewt, dan weet ze dat de kijker én haar gasten ook naar haar expressie kijken. “Los van alles wat je zegt en alle woorden die je gebruikt – een seconde van je gezicht kan een gesprek kleuren en zoveel informatie geven.”

En dat brengt het gesprek op Nick & Simon. “Als je het interview met Nick & Simon bijvoorbeeld zou teruglezen zie je iets heel anders dan wanneer je het bekijkt: dat zijn twee verschillende werelden. Mensen zijn heel erg ingesteld op visuele informatie en als je zoals ik veel expressie in je gezicht hebt dan zie je alles live gebeuren.”

Moe van Nick & Simon

Als we het dan toch over vermoeidheid in een tv-gesprek hebben, dan is dat interview met Nick & Simon volgens Eva het ultieme voorbeeld. “Tsja, die vermoeidheid… Hij bleef 32 minuten volhouden dat het goed zat. Ik geloof dat ik dat vermoeiend vond.”

Zo, dat is ruim een jaar na dato best een pittig statement van Eva. Waarom houdt ze het tijdens zo’n interview eigenlijk bij zo’n vermoeide blik en zegt ze niet gewoon wat ze ervan vindt? “Ik wil de rechter niet zijn, maar de kijker laten kiezen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Na ruim een jaar: gelooft u dat Nick & Simon écht geen ruzie hadden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen