Matthijs van Nieuwkerk stuurt na jaar weer appje aan Boulevard 

Matthijs van Nieuwkerk heeft voor het eerst in een jaar tijd weer appcontact met RTL Boulevard. Volgens Luuk Ikink duidt dat erop dat de presentator nu toch echt weer terug is.

Matthijs van Nieuwkerk © RTL

Na het uitlekken van zijn monsterlijke gedrag op de set van De Wereld Draait Door is het lang rustig geweest rond Matthijs van Nieuwkerk. Heel lang. Hij hield zich verscholen op zijn woonboerderij. Heel af en toe had hij de klink van stamcafé De Hoofdige Boer in zijn hand, maar dan fietste hij beschaamd toch weer terug naar huis. Vreselijk allemaal.

Comeback is nabij

Maar nu is Matthijs er weer: hij deed de boekpresentatie van Özcan Akyol en de albumpresentatie van Anouk. Hij heeft haar ook geïnterviewd en dat gesprek wordt morgen online gezet. “Als Robbert Rodenburg op internet interviews kan afnemen, dan kan Matthijs van Nieuwkerk dat natuurlijk al helemaal”, zegt tv-kenner Rob Goossens in RTL Boulevard.

De tv-comeback is volgens Rob nabij. “Ik denk wel dat we ervan uit moeten gaan dat we hem ook gewoon op televisie terug gaan zien, al is het maar omdat hij een duur contract met een producent heeft, die neem ik aan ook verwacht dat hij op een gegeven moment weer op televisie programma’s gaat maken die zij dan weer mogen produceren.”

Gong is gegaan

Niemand kan er meer onderuit: Matthijs is back, aldus Rob. “Hij heeft ook weer niet zulke vreselijke dingen gedaan dat hij levenslang zou moeten krijgen. Het lijkt erop dat de gong is gegaan. Het is tijd voor Matthijs van Nieuwkerk om weer terug te komen.”

Je kunt zelfs weer met hem appen, vervolgt Luuk Ikink. “We hebben Matthijs van Nieuwkerk nog even gesproken vandaag. Onze redacteur stuurde hem nog even een appje, van: ‘Hé, mogen we nog iets weten over dit wat je net hebt opgenomen met Anouk.’ Nou, hij stuurde terug dat het een aardig appje was, maar dat hij nu toch echt even te druk is.”

‘Al een jaar niet’

Matthijs was te druk met de albumpresentatie van Anouk, maar dat hij íets liet horen is volgens Luuk al nieuws. “Nog een aanmoediging voor onze redacteur erbij: de Sonja Barend Award gaan we niet meer winnen, maar Matthijs laat wel ineens weer wat van zich horen en dat is ook al een jaar niet meer gebeurd, hè, dat je hem kon appen. Hij is er weer.”

Die albumpresentatie van Anouk moet overigens wel confronterend zijn geweest voor Matthijs, want die vond plaats in de Amsterdamse hal Fabrique des Lumières.

Spannende ervaring

Wat daar bijzonder aan is? Die Fabrique staat pal naast de vroegere DWDD-studio. “Voor Matthijs was dit een spannende ervaring, onder andere omdat die fabriek Des Lumières staat op een paar meter afstand van de studio waar hij jaar in jaar uit DWDD heeft gepresenteerd”, zegt Evert Santegoeds in Shownieuws.

Hij besluit: “Het moet wel een emotionele plek geweest zijn voor hem om die brug over te lopen langs die studio.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Matthijs van Nieuwkerk te lang op de strafbank moet zitten bij de NPO?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen