Dure Jan Jaap van der Wal-serie flopt op NPO 1: ‘Echt een dreun’

Jan Jaap van der Wal ziet zijn peperdure serie Voor De Show keihard floppen op NPO 1, ’s lands meest bekeken tv-zender. “Nog minder dan Hotel Hollandia! Dit is echt een dreun.”

Jan Jaap van der Wal © Roland J Reinders

Na het floppen van de Ilse Warringa-serie Cast en de Linda de Mol-serie Five Live is het behoorlijk moedig dat Jan Jaap van der Wal het nog aandurfde: een dramaserie over de televisiewereld. De mensen zitten er echt totáál niet op te wachten: ook zijn serie Voor De Show, die zich afspeelt achter de schermen van een talkshow, flopt keihard.

Tegenvaller

Tv-professor Tina Nijkamp zag het gisterenavond na de eerste aflevering al aankomen. “Ik hoop voor NPO 1 niet op een nieuwe kijkcijfertegenvaller, maar komt het programma Voor De Show niet te snel na de enorm mislukte dramaserie Five Live van Linda de Mol? Het heeft er iets teveel van weg ben ik bang, inclusief de begripvolle visagist”, schreef ze.

Ze vervolgde: “Jan Jaap doet te veel denken aan Waldemar en de gasten lijken me ook te grachtengordel, te elitair, niet veel mensen buiten de Randstad kennen ze. Frans Bauer wel natuurlijk, maar ja, die komt vast niet elke week. Achter de schermen bij een tv-show met BN’ers die alleen mensen in Amsterdam kennen, lijkt me zeer risky voor NPO 1.”

Te niche

Het programma is volgens Tina te niche, meer iets voor NPO 2 of 3, en dat blijkt nu uit de kijkcijfers. “Helaas. Maar niet onverwacht. Opnieuw een groot kijkcijferdrama voor NPO 1. Voor De Show met Jan Jaap van der Wal en Tina de Bruin start met slechts 439 duizend kijkers. En 8,6 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar.”

Ze vervolgt op haar analysekanaal: “Oef, dat is opnieuw een flinke kijkcijferdreun voor NPO 1 en ook natuurlijk enorm balen voor het team en Jan Jaap. Minder ook dan wat bijvoorbeeld Hotel Hollandia de eerste aflevering scoorde. Het leek dan ook te veel op Five Live met Linda de Mol en Waldemar Torenstra.”

Niet in de top 25

Jan Jaap scoort zó slecht dat hij niet eens in de dagelijkse kijkcijfer top 25 staat. “De instroom is wel goed met 1.044.000 kijkers voor Floortje Naar Het Einde Van De Wereld.”

RTL 4 scoorde met I Can See Your Voice 696 duizend kijkers en SBS 6 met Waar Is Mijn Erfenis 675 duizend kijkers. De winnaar op prime time was Vandaag Inside met bijna 1,3 miljoen kijkers.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Jaap van der Wal-serie over de televisiewereld flopt keihard. Voorspelbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen