Jan Jaap van der Wal: ‘Matthijs van Nieuwkerk boycotte mij’

Jan Jaap van der Wal is bijna vijf jaar lang geboycot door Matthijs van Nieuwkerk na een optreden in De Wereld Draait Door in 2010. Dat vertelde de cabaretier zondagavond in Media Inside.

Jan Jaap van der Wal © NPO

Toentertijd was Jan Jaap van der Wal samen met Wim de Bie te gast in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk. “Ik ben bij De Wereld Draait Door heel lang niet meer uitgenodigd geweest, omdat ik toch niet helemaal deed wat de bedoeling was. Matthijs heeft me dat ooit uitgelegd. Ik was schuldig aan obstructie van het interview.”

Niet de bedoeling

Hoe zit het precies? “Ik was ooit te gast samen met Wim de Bie, omdat we samen met veel andere mensen een verkiezingsshow zouden gaan maken voor internet. Het was toen best wel uniek, dus we zaten bij Matthijs om daarover te praten. Toen zei Matthijs: ‘Wat gaan jullie dan doen? Doe eens iets wat jullie dan gaan doen.’”

Toen zei Wim de Bie: “Nee, dat gaan we niet doen, daar hebben we geen zin in.”

Jan Jaap in Media Inside: “Dat was niet de bedoeling, kregen we achteraf wel te horen. We hadden ook geen idee wat we gingen doen, dus we konden ook niet echt doen wat we gingen doen. We deden niks en deden gewoon een promopraatje, zoals heel vaak in dat programma.”

Verpest

Matthijs was behoorlijk over de zeik, herinnert Jan Jaap zich. “Voor hem was het interview verpest. Toen ben ik heel lang niet meer uitgenodigd.”

Pas na bijna vijf jaar was Jan Jaap weer welkom. “Ik was weer welkom tijdens de aanslagen in Parijs op Charlie Hebdo. Toen ben ik gebeld, waarschijnlijk omdat niemand durfde. Toen ben ik daar weer gaan zitten.”

Men heeft in Hilversum heel lange tenen, aldus de komediant. “In die zin: je kunt kritisch zijn over collega’s, maar ook weer niet al te. Je weet dat je met vuur speelt.”

Media Inside kunt u terugzien op NPO.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen